Rus basınında Gazze savaşı: "İsrail'in yanında yer alan Avrupalılar gizli bir örgüt kurdu"

"Partizan hareketi" olduğunu iddia eden gizli grup neyi hedefliyor?

Gazze savaşının 159. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor?

Independent Türkçe için 12 Mart Salı günü İsrail'de Rusça yayımlanan Detaylar gazetesinde Natella Boltyanskaya'nın haberini Türkçeye çevirdik:
 

Детали (Detali-İsrail):

Natella Boltyanskaya'nın haberi özetle şu şekilde:
 

 

"Bu bir gerilla savaşıdır" 

İsrail'in yanında yer alan Avrupalılar gizli bir örgüt kurdu

Fransa ve Belçika'da "7 Ekim" adında yeni bir gayri resmi, hatta gizli diyebileceğimiz aktivist grubu ortaya çıktı. Grup, İsrail'deki trajik olaylardan bir hafta sonra kuruldu ve bugün yalnızca Fransa'da, özellikle de Paris'te iki bin aktif üye bulunuyor. Aktivist T.R.'nin izniyle, "Detaylar" ilk kez bu kişilerin faaliyetlerini belgeleyen fotoğraf ve videoları yayımlıyor.

Grubun Strasbourg, Marsilya ve Lille'de birçok şubesi bulunuyor. Belçika'da da az üyeyle bir şube açıldı; ancak grubun safları giderek genişliyor: Ay başında 7 olan üye sayısı şimdi 30'a yükseldi.

Belçika şubesinden isminin açıklanmasını istemeyen bir aktivist, "Detaylar"a şöyle konuştu: 

"Her ayın 7'sine günü, bir tür önemli eylem bulmaya ve bunu gerçekleştirmeye çalışacağız."


Kelimenin tam anlamıyla bir gerilla savaşı sürüyor, çünkü bugün Fransa'da Filistin pankartlarını yırtmak ve Hamas'ın kaçırdığı insanların unutulmamasını, insanların onları hatırlamasını ve konuşmasını içeren en hafif içerikli listeler yapıştırmak tehlikesiz bir iş değil. Her bir İsraillinin kendi ülkesinin her bir kentinde gördüğü pankartlar gibi ancak, Fransızca metinlerle.

Aktivist, ayrıca şunları söyledi:

"Paris'teki örgütümüzün omurgasını gençler ve eğitimli insanlar, yani avukatlar, doktorlar, bilim insanları oluşturuyor. Belçika'da bizim işimiz sadece broşür asmak değil, aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla "orman görevlileri" gibi şehri temizlemek. Brüksel'de olup bitenler tüm sınırların ötesine geçiyor. Şehir kelimenin tam anlamıyla, İsrail'i boykot etmeye çağıran ve İsraillileri katil olarak adlandıran Filistin sloganlarıyla duvar kağıdıyla kaplanmış durumda."
 

 
"7 Ekim" üyeleri, Fransa genelinde İsrailli rehinelerin yüzlerinin yer aldığı 150 bin broşür dağıttı. Ve antisemitizm, ırkçılık ve radikal İslamcılıkla mücadele de dahil olmak üzere, son rehineye kadar savaşma niyetinde olduklarını sürekli ilan ediyorlar. Bu aynı zamanda Filistin yanlısı bildiri ve çıkartmaların da kaldırılması anlamına geliyor.

"7 Ekim" üyesi aktvist, "Hamas yanlısı propagandanın inanılmaz bolluğundan, el ilanlarının çeşitliliği ve yaratıcılığından, işin içinde büyük miktarda paranın olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Evet, yırtılmaları neredeyse imkânsız! Çıkartmalar farklı boyutlarda ancak çoğunlukla küçük; kelimenin tam anlamıyla her gönderide. Artık köpeğimi bıçaksız ve özel bir sprey olmadan gezdirmek için evden çıkmıyorum: Ya örtüyorum ya da propagandalarını duvarlardan yırtıyorum" diye konuştu.
 

7 Ekim grubunun aktivistleri, yanlışlıkla kameralara yakalnamyı önlemek de dahil, gizlenerek, geceleri poster asmak için dışarı çıkıyorlar.jpg
7 Ekim grubunun aktivistleri, yanlışlıkla kameralara yakalnamyı önlemek de dahil, gizlenerek, geceleri poster asmak için dışarı çıkıyorlar

 

"Biz çalışmalarımızı gece saatlerinde yürütüyoruz. Her bölgede birkaç grup bir araya geliyor. Bazı kişiler haftada iki, bazıları haftada bir kez geliyor. Listelerimizi İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Direniş'e katılanların yaptığı gibi yapıştırıyoruz."
 

"Biz gece yarısı kahvede buluştuktan sonra eylemimizi yapıyoruz. Her ayın 6'sına doğru kaç kişinin geleceğini, eylemimizde bize kaç aracın gerekeceğini belirlememiz gerekir. Fransa'da olduğu gibi bize motosikletle refakat edecek gençler arıyoruz, ancak şimdilik bulamadık."
 

7 Ekim grubunun posterlerinden biri Fransız Direniş broşürünün yeniden basımıdır. Bunlar 1942'de yayımlandı. Broşür şu çağrıyla başlıyor: "Parisliler!.." Sonra faşist işgalden, Hamas'ın Nazilerle aynı olduğundan, Parislilere saldıran aynı teröristlerden bahsediyor. 

Broşürün Belçika versiyonunda ise Brüksel'deki olaylardan bahsediliyor; havaalanı ve metrodaki terör saldırıları. Kağıt bile eski ve sararmış gibi görünüyor ve uygun yazı tipi seçiliyor. Duvarlara ve sütunlara yapıştırıldılar, arabaların sileceklerinin altına yerleştiryorlar...

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU