Ünlü oyuncu, imza gününün iptaline tepki gösterdi

Stranger Things'in oyuncusu Los Angeles'taki kitapçının etkinlikten çekilişini "Beni ağırlayacak bir işletme olarak görülmek istemedikleri için mi?" diye sorguladı.

(Netflix)

Stranger Things oyuncusu Brett Gelman'a göre, Los Angeles'ta gerçekleştireceği imza gününün iptal edilmesi, kitapçının "Yahudi düşmanı tehditlere boyun eğmesinin" sonucu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sunset Strip'teki Book Soup, Gelman'ın kitap turunda, etkinliği protesto eden mesajlar aldıktan sonra iptal edilen üçüncü durak oldu.

Mağaza, San Francisco'daki Book Passage ve Illinois'un Winnetka kentindeki Book Stall'ın izinden giderek iptalin "tamamen bir güvenlik sorunu" gerekçesiyle olduğunu açıkladı.

Ancak Gelman, Los Angeles Times'a, sadece rahatsızlık verme tehdidiyle sesleri susturmanın çok kolay hale gelmesinden korktuğunu söyledi.

"Eğer gerçekten çok korkuyorlarsa, onlar için üzülüyorum" diyen Gelman gazeteye şöyle konuştu: 

Ama bunu bir mağaza olarak itibarlarının ne olacağından ya da her zaman yanında durduğum ve şu anda ihanete uğramış hissettiğim [sosyal adalet] tarafından nasıl görüleceğinden korktukları için yapıyorlarsa, onlara yazıklar olsun. Bunun için onlara yazıklar olsun. İletişimi engelledikleri için onlara yazıklar olsun.

Stranger Things'te Murray Bauman'ı canlandıran Gelman, İsrail'in açık bir destekçisi.

Halihazırda ilk kısa öykü derlemesi The Terrifying Realm of the Possible'ın (Olasının Korkunç Alemi) tanıtımını yapıyor. Gelman kitabı, "Kendi Yahudi nevrozumun, kendimden nefret etmemin ve kimliğimin bir eleştirisi"  diye tanımlıyor. Kitap 19 Mart'ta satışa sunulacak.
 

Brett Gelman, Stranger Things'te Murray Bauman rolünde (Netflix)


Los Angeles Magazine'e konuşan Gelman, etkinliğin devam edebilmesi için kendi güvenliğini sağlamayı teklif ettiğini açıkladı.

Bunlar zorbaların çığlıkları.

Belki de bir çetenin dışarıda yürüyüş yapacağından ve belki de pencereden içeri bir çöp tenekesi fırlatacağından endişe ediyorlar ama ben bunun olmayacağını söylemiştim. Bunun yaşanmayacağından emin olmak için yeterince güvenlik sağlayacaktım.

İsrail'i destekliyorum ama bu masum Filistinlilerin ölümünü övdüğüm anlamına gelmiyor. Bir Yahudi olarak, Yahudi olduğum için, halkımın insanlığı için, halkımın haklarını savunduğum için özür dilemem gerektiğini düşünmeye şartlandırılmam beni öldürüyor.

Bu bir güç gaspı. İnsanlıktan çıkarılıyoruz. Her taraftan günah keçisi ilan ediliyoruz. Bizler tüm zamanların en çok manipüle edilen insanlarıyız.

Gelman halihazırda iptal edilen kitap imzalama etkinliklerini yerel Yahudi toplum merkezlerinde veya tapınaklarda yeniden organize etmeyi planlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU