ABD'li film yapımcıları "uzaylı mumyası" bulduklarını iddia ediyor

Figürlerin gerçek DNA içerdiği öne sürüldü

ABD'li film yapımcıları bilim insanlarını PR kampanyası yürütmekle suçluyor (This Is Not A Hoax the Nazca Alien Autopsies)

ABD'li film yapımcıları Serena DC ve Michael Mazzola, geçen yılın son aylarında Peru'da bulunana benzer yeni "uzaylı mumyası" bulduklarını ve bu figürlerin gerçek DNA içerdiğini öne sürdü.

Buldukları iki mumyanın, Peru'da bulunandan farklı olduğunu ve bunu belgelediklerini belirten ikili, 12 Mart'ta bir basın toplantısı düzenleyerek kanıt sunacaklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldukları yaklaşık bir metre uzunluğundaki figürün fotoğrafını da paylaşan ikili, yaptıkları incelemeler sonucunda nesnenin sahte olmadığı sonucuna ulaştıklarını öne sürdü.

US Sun'a konuşan Serena DC, "Bu insanlık tarihini gerçekten değiştirebilecek büyük etkilere sahip bir hikaye. Ahit Sandığı'nı ya da İsa'nın kefenini bulmaya benziyor" dedi.

İkili, ellerindeki üç parmaklı figürün uzaylı olmasa bile genetik manipülasyon sonucu oluşmuş daha önce bilinmeyen bir türe ait kanıt olabileceğini iddia etti.

Serena ve Mazzalo, yaptıkları analizle figürün yüzde 30 oranında bilinmeyen DNA taşıdığı sonucuna ulaştıklarını söylerken, medyanın "uzaylı mumyalar" konusunu bir sahtekarlık olarak görmesine de tepki gösterdi.

Geçen yıl son aylarında Peru'da da benzer figürler bulunduğu iddia edilmiş, Meksika Kongresi'ne getirilen "uzaylılar" burada incelenmişti.

Figürlerin sahte olduğunu belirten bilim insanları duruma tepki göstermiş, Perulu yetkililer de sergilenen mumyaların hayvan ve insan anatomisinden esinlenerek yapılmış oyuncak bebekler olduğunu söylemişti.

Ocakta konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Peru Adli Tıp Enstitüsü'nden arkeolog Flavio Estrada, "Onlar uzaylı değil. Onlar, hayvan kemiklerinden ve sentetik tutkaldan yapılmış oyuncak bebekler. Bu tamamen uydurma bir hikaye" diye konuşmuştu.


Independent Türkçe, NY Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU