Ekrem İmamoğlu Fenerbahçe’yi ziyaret etti

Geçen ziyaretinde bordo mavi kravatı tepki çeken İmamoğlu, bu kez sarı lacivert kravat taktı. İmamoğlu, Başkan Koç’a da “Hediye etmenizi bekledim” diye espri yaptı

Fotoğraf: x / @imamoglu_int

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

İmamoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Başkan Ali Koç ile bir araya geldi. Özel görüşmenin ardından ikili, kameraların karşısına geçti. Ziyareti için İmamoğlu’na teşekkür eden Koç,“İnşallah bu seçim hem ülkemiz hem İstanbul’umuz hem de Kadıköy’ümüz için hayırlı olur. Bir demokrasi şöleni içinde geçer. Ülkemize yakışır bir seçim olur. Seçim sonuçları da hayırlı uğurlu olur diyorum” dedi. Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gerek valiliğimizle gerek belediyelerimizle spor konularında yakın çalışıyoruz, iş birliği yapıyoruz. Spor konusunda her türlü iş birliğine açığız. Tabii sizle bir konuda yarışıyoruz sayın başkan. Biz, olimpiyatlara en çok sporcu yollayan kulüp olmakla iftihar ediyoruz. Geçen olimpiyatlarda aşağı yukarı yüzde 22’lik bir kotaya tekabül etti Fenerbahçeli sporcular ama engelliler olimpiyatını eklediğimiz zaman siz en çok sporcuyu yolluyorsunuz. Orada da aramızda öyle bir yarış var. İnşallah İstanbul’un olimpiyat hazırlıkları da hem devletimizin hem belediyemizin liderliğinde muvaffak olacak bir hedef olur. İstanbul’a da çok yakışır. Herhalde dünyada da ilk defa olimpiyatlar iki kıtada da aynı anda yapılacaktır

"Olimpiyat için yoğun çalışmalarımız sürüyor"

“İstanbul’u güçlü yapan Fenerbahçe gibi kulüplerimiz veya diğer markalarımız da bizi yukarıya taşıyan dünya ölçeğinde markalarımız. Bu bağlamda iş birliğimizi her zaman en güçlü seviyede tutma gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz” diyen İmamoğlu ise şunları söyledi:

Hem süreci paylaştık, neler yaptık ve bundan sonra neler yapmayı arzuluyoruz, kendilerine ifade ettik. Spor, İstanbul için çok özel bir yerde. Bu konuda çok özel ulusal, uluslararası ve şehir bünyesinde adımlar attık. Markalarını büyütmek istiyoruz bu kentin spor adına. Etkinlikler noktasında söylüyorum özellikle. Bu bağlamda hem 2027 Avrupa oyunları konusundaki yolculuğumuzda artık son noktaya gelmiş durumdayız. Bu konuda Milli Olimpiyat Komitesi’nin oluruyla süreci noktalamış, noktalayacak hâle gelmiş durumdayız.

Yine 2036 olimpiyatlarına dair göreve geldiğimizin ilk yılından hemen sonra irade beyanımızı ortaya koymuştuk ve bu yönde de yoğun çalışmalarımız sürüyor. O çalışmalarımızla ilgili de daha önce Fenerbahçe Kulübü’müzü yine ziyaret etmiştim. Bilgi alışverişinde bulunmuştuk. Bu tarz atılımlar, milli meselelerdir. Dünya ölçeğinde etkinlik ve bir arada olma meseleleridir. Bunun partileri olmaz; kurumları, kuruluşları olmaz. Hep birlikte hareket edilir. Bu bilinçle yürüyoruz. İnşallah önümüzdeki beş yıllık sürecin de en güçlü spor faaliyetlerinin, sporda birlik beraberliğin, sporda güzelliğin yaşandığı bir şehir oluruz

Ali Koç da “Biz de kulübümüz, Abdullah Oğuz adına Zaferin Galası filminin galasına teşrif ettiğiniz için de özellikle teşekkür ederiz. Olimpiyat ruhu ve hedefiyle ilgili de dediğiniz gibi bu milli bir mesele. Dünyanın en güzel ve özel şehrine inşallah devletiyle, iktidarıyla, belediyeyle bu hedefe hep beraber ulaşırız. Çünkü olimpiyatlar sadece bir şehre değil, ülkeye çok büyük marka değeri, itibar katıyor. İnşallah o hayalimiz de gerçekleşir” dedi. Daha sonra Koç, kulübün 100’üncü yılı anısına hazırlanan ve arkasında 34 numarası olan, Ekrem İmamoğlu’nun isminin yazılı olduğu formayı takdim etti.

Kravat detayı dikkati çekti 

İmamoğyu 2023 Aralık ayında Fenerbahçe’ye yaptığı ziyaret sırasında bordo mavi kravatla katılması tepkiye neden olmuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Trabzon’dan gelen bazı insanların enteresan özellikleri var Şehrin belediye başkanı Divan Kurulu Başkanımızı ziyarete gelir, bordo-mavi kravatla. Ya kime ne anlatıyorsunuz! İnşallah Fenerbahçelilerin İstanbul Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez" ifadelerini kullanmıştı.

Bu kez sarı lacivert kravat takan İmamoğlu, Başkan koç’a “Hediye etmenizi bekledim” diye espri yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU