Trump başkan yardımcısı seçiminde destekçilerinden yardım istedi

Cumhuriyetçi, sürpriz kampanya e-postasında MAGA destekçilerine tercihlerini soruyor

(AP)

Donald Trump beklenmedik bir şekilde destekçilerine başkan yardımcısı olarak kimi seçmesi gerektiğini düşündüklerini sordu. Eski başkan, Cumhuriyetçilerin adaylık yarışını kazanacağını varsayıyor ve genel kanı da bu yönde.

New York Kongre Üyesi Elise Stefanik, Güney Carolina Senatörü Tim Scott, Güney Dakota Valisi Kristi Noem ve bir dönem Trump'ın Beyaz Saray Basın Sekreterliğini yapan  Arkansas Valisi Sarah Huckabee Sanders gibi isimler son haftalarda bu rolle ilişkilendirildi ancak Trump alışılmadık bir şekilde ağzını sıkı tutarak sadece bu sefer kesinlikle Cumhuriyetçi Parti'den rakibi Nikki Haley ya da Mike Pence'i seçmeyeceğini söyledi.

Trump, destekçilerine gönderdiği bir kampanya e-postasında şöyle feryat etti: 

Bir sonraki Başkan Yardımcısını seçmeden önce, SİZİN TAVSİYELERİNİZE ihtiyacım var!

Yanıtınızı gün bitmeden göndermenizi rica ediyorum.

Sizin düşüncelerinizi okumadan seçimimi yapmak istemiyorum!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunu takiben, katılımcıları olası seçeneklerden oluşan bir açılır liste sunmak yerine tercih ettikleri adayın adını yazmaya davet eden kısa bir anket yer alıyor.

Daha sonra katılımcılara kasımdaki seçim öncesinde "seçimlere müdahalenin sona erdirilmesi" ve "sınırın güvence altına alınması"ndan "hızla artan suçun durdurulması", "Derin Devlet'in ortadan kaldırılması" ve "doğmamış çocukların korunması"na kadar en çok hangi konuları önemli gördükleri soruluyor.

Anket daha sonra, gelecekte ABD Başkan Yardımcısı olarak nasıl bir kişiyi tercih edecekleri ve bu kişinin müesses nizam politikacısı mı yoksa dışarıdan biri mi, inançlı biri mi yoksa emektar bir asker mi olduğunun onlar için önemli olup olmadığı konusuna dönüyor.

Okuyucular daha sonra küçük bir metin kutusunda cevapları hakkında daha fazla açıklama yapmaya davet ediliyor, ardından canlı bir sonuç akışı muhafazakar dostları tarafından hangi konuların en acil olarak görüldüğünü bildiriyor (bu haberin yazıldığı sırada sınır yüzde 14'le kıl payı öndeydi).

Son olarak e-posta gerçek amacına geliyor: Bağış toplamak.

Katılımcılara yurtseverce 20,24 ya da 47 dolar (gelecekteki 47. başkana bir gönderme) ya da bin dolar gibi daha az sembolik bir miktarla katkıda bulunmak isteyip istemedikleri soruluyor.

Dört suç iddianamesi ve 91 ağır suçlamayla mücadele ederken başkomutanlığa aday olmak pahalıya patlama tehlikesi taşıyor ve Trump geçen hafta New York'taki bir mahkeme tarafından dolandırıcılıktan suçlu bulunduktan sonra yaklaşık 355 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu karar E. Jean Carroll'a cinsel saldırıda bulunduğu konusunda yalan söylediği için 83,3 milyon dolar iftira tazminatı ödemesine karar verilmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Yaşadığı zorluklara cumartesi günü kendi altın rengi yüksek topuklu ayakkabı serisini piyasaya sürerek yanıt veren Trump, Philadelphia'daki Sneaker Con'da "Never Surrender" (Asla Teslim Olma) serisini tanıttı ve ayakabbıların bir çifti 399 dolar kadar pahalıya satılıyor.

Sadık bir Trump destekçisi, Trump'ın kendisi tarafından imzalanmış bir çift ayakkabıya sahip olmak için etkinlikteki açık arttırmada 9 bin dolar teklif etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU