48 yıllık cinayet sonunda çözüldü

Westminster Polisi, en son 4 Aralık 1975'te görülen 20 yaşındaki Teree Becker'in katilinin Thomas Elliott olduğunu tespit etti

20 yaşındaki Teree Becker en son 4 Aralık 1975 tarihinde görülmüştü (Westminster Polis Teşkilatı)

ABD'nin Colorado eyaletinde polis, 20 yaşındaki bir kadının öldürüldüğü yaklaşık 50 yıllık faili meçhul cinayeti çözdü.

Westminster Polisi, en son 4 Aralık 1975'te Colorado'nun Brighton kentindeki Adams County Hapishanesinde yatan erkek arkadaşını ziyaret etmek için otostop çekerken görülen 20 yaşındaki Teree Becker'in katilinin Thomas Elliott olduğunu tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, cesedin iki gün sonra 100. Cadde yakınlarındaki bir tarlada bir çift tarafından bulunduğunu söylemişti. 20 yaşındaki kızın otopsisinde, tecavüze uğradığı ve boğularak öldüğü anlaşılmıştı.

Kimlik tespiti, Becker'ın öldürülmesinden 48 yıl sonra ve birçok polis teşkilatının onlarca yıldır yürüttüğü soruşturmanın ardından gerçekleşti.

Polis, çözülmemiş dosyanın onlarca yıl boyunca birçok kez incelendiğini, 2003'te Colorado Soruşturma Bürosu'nun tecavüzle ilgili kanıtlardan bir parça erkek DNA'sı çıkardığını söyledi.

Ancak araştırmacılar, 2013'te Las Vegas Metro Polis Teşkilatı tarafından bir kadının evinde tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle ilgili gönderilen bir örneğin genetik eşleşme sağlaması ve polisin her iki olayda da aynı şüphelinin yer aldığını tespit etmesine kadar DNA profili için bir eşleşme bulamamıştı.
 

Thomas Martin Elliott

Thomas Martin Elliott'ın 20 yaşındaki Teree Becker'ın katili olduğu tespit edildi (Westminster Polis Teşkilatı)​​​​


Ancak bu gelişmeye rağmen Las Vegas polisi de kendi dosyasındaki şüphelinin kimliğini tespit edememişti.

Westminster Polis Teşkilatı, 2018'de Colorado'da oluşturulan DNA profilinin "genetik soybilimi için iyi bir aday olduğunun tespit edildiğini" ve tekrar test için gönderildiğini söyledi.

Genetik soybilimi, birbirleriyle akraba olabilecek kişileri bulmak için DNA örneklerini karşılaştırır.

Polisin Thomas Elliott'ın şüpheli olduğunu tespit etmesi için 5 yıl boyunca test yapılması gerekecekti.

Elliott zaten ölmüştü ancak ekimde Las Vegas Metro Polis Teşkilatı iki cinayetle ilgili olarak cesedinin mezardan çıkarılması için izin aldı.

Kemikleri toplanıp analiz edildi ve daha sonra Teree Becker cinayetindeki bilinmeyen DNA profiliyle eşleştiği saptandı.

Dedektifler daha sonra Elliott'ın Becker cinayetinden kısa süre önce işlenen bir hırsızlık da dahil çeşitli suçlardan cezaevinde yattığını tespit etti.

Hırsızlık suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Elliott, 1981'de Las Vegas'taki cezaevinden tahliye edilmiş.

Westminster Polis Teşkilatı'na göre, daha sonra bir çocuğa karşı işlediği suçtan dolayı 10 yıl daha ceza almış ve Las Vegas'ta DNA profilinin çıkarılmasına yol açan cinayeti işlemeden önce 1991'de serbest bırakılmış.

Polis, Elliott'ın Ekim 1991'de intihar ettiğini ve Nevada'da gömüldüğünü söyledi.

Westminster Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, "Bu faili meçhul davayı çözebildiğimiz ve umarız Teree Becker'ın arkadaşları ve ailesine bir cevap verebileceğimiz için çok mutluyuz" dendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU