Çarşafla hapisten kaçan mafya lideri, romantik akşam yemeğinde yakalandı

Kendisi Fransa'da, sağ koluysa İspanya'da ele geçirildi

İtalyan Jandarması, yakalanan Raduano'nun fotoğrafını paylaştı (Carabinieri)

Geçen sene şubatta düğümlenmiş çarşaflardan yapılmış bir halatla Sardinya'daki yüksek güvenlikli Badu'e Carros hapishanesinden kaçarak dünyada konuşulan İtalyan mafya babası, bu yıl da aynı ayda gündem oldu. 

40 yaşındaki Marco Raduano, Fransa'nın Korsika adasındaki Bastia'da faaliyet gösteren lüks bir restoranda bir kadınla yemek yerken yakalandı. İtalya'nın güneyindeki Puglia'daki Gargano'da faaliyet gösterip "Dördüncü Mafya" diye de bilinen çetenin elebaşı Raduano perşembe günü ele geçirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız haber ajansı AFP, sahte kimlikle yaşayan Raduano'nun sahte ruhsata sahip çalıntı bir otomobil kullandığını ve güvenlik güçlerine direnmediğini bildirdi. 

İtalya'nın Bari kentindeki Mafyayla Mücadele Birimi, bu operasyonda Fransız ve İspanyol yetkililerle işbirliği yaptı.

2021'de elektronik kelepçesinden kurtularak ev hapsinden kaçan sağ kolu Gianluigi Troiano da aynı gün İspanya'nın Granada kenti yakınlarında tutuklandı. 

mafya

Otura adlı kasabada yakalanan Troiano'nun 9 yıl iki aylık hapis cezasını çekmesi bekleniyor (Carabinieri)​​​​​​​


Raduono, Europol'un en tehlikeli 10 kaçak listesinde yer alıyordu. 

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, bu olayla organize suçlara önemli bir darbe vurulduğunu yaptığı bir açıklamayla bildirdi. 

Geçen sene güvenlik kameralarına yansıyan kaçışı, sosyal medyada pek çok kişi tarafından paylaşılmıştı.

Videoda üzerinde eşofman olan mafya, düğümlenmiş çarşaflardan yapılmış derme çatma bir halatla iki katlık mesafeden aşağı indikten sonra atlayıp aşağıdaki çimlere düşerken görülüyordu. 

Raduano daha sonra hapishanenin dış duvarına doğru koşuyor, duvarı tırmanıyor ve küçük Nuro kentine doğru giderken gözden kayboluyordu. 

16 saniye süren kaçış, iki saat boyunca fark edilmemişti.

Cezaevindeki personel yetersizliğinden istifade eden Raudano uyuşturucu kaçakçılığı, suç örgütü üyeliği ve yasadışı silah bulundurmak gibi suçlardan aldığı 24 yıl hapis cezasını çekiyordu. Kaçtıktan sonra da, 2017'de kanun kaçağı Omar Trott'un İtalya'da öldürülmesiyle ilgili davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Independent Türkçe, CNN, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU