Hız treninin tekerleğine atkı dolanınca büyük panik yaşandı

"Güney Yarımküre'deki en yüksek, en uzun ve en hızlı" diye tanımlanan yaklaşık 60 metrelik hız treni, rayların en yüksek noktalarından birine ulaşmak üzereyken durdu

Hız treni, bir atkının tren tekerleğine sıkışmasının ardından durdu ( 2j0.n/Instagram)

Heyecan tutkunları, hız treninin tekerleklerine bir atkının sıkışmasının ardından kendilerini birkaç saat boyunca dünyanın en yüksek hız trenlerinden birinin tepesinde mahsur kalmış halde buldular.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü Avustralya'nın Gold Coast şehrindeki Warner Bros Movie World tema parkında bulunan DC Rivals HyperCoaster adlı hız trenine binen misafirler kurtarıldı.

"Güney Yarımküre'nin en yüksek, en uzun ve en hızlısı" diye tanımlanan 60 metrelik hız treni, rayların en yüksek noktalarından birine ulaşmak üzereyken durdu.
 

hız treni
Dehşete düşen tema parkı misafirleri hız trenindeki yolcuların kurtarılmasını izledi (@deahotcakes/Instagram)


Çarpıcı görüntüler, hız treninin tekerleğine bir atkının dolanmasının ardından trenin cuma günü yerel saatle 15.00'te (TSİ 7.00) durduğunu gösterdi.

Warner Bros Movie World yaptığı son güncellemede, üç saatlik çarpıcı kurtarma çalışmasının ardından nihayet tüm yolcuları hız treninden kurtardıklarını açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İyi eğitimli hız treni operatörlerimiz DC Rivals HyperCoaster'ın tren tekerleğine dolanmış gevşek bırakılmış bir eşya (atkı) tespit etti ve önlem olarak sürüş kontrol sistemleriyle zirveye çıkan kısımda güvenli bir şekilde durdurdu.

Hız treni operatörüyle trenin güvenlik sistemi eğitildikleri ve tasarlandıkları şeyi yaptı; hız treni belirlenmiş bir bölgede durdurulduğu için hız trenindeki tüm misafirler güvende.

Ekibimiz, düzenli olarak eğitimini aldığımız ve misafirlerin merdivenlerden inerek biniş alanına gitmelerini gerektiren bir süreç olan zirveye çıkan kısımdan misafirleri aşağıya indirdi. Zirveye çıkan kısmın yüksekliği nedeniyle misafirlere emniyet kemeri sağlandı.

 

hız treni
Yolcuların kurtarılmasına yardımcı olmak üzere raylara çıkan personelin emniyet kemeri taktığı görüldü (@deahotcakes/Instagram)


Son misafirlerin indiği sırada park kapanmakta olduğundan hız treninin bir sonraki güne kadar normal şekilde yeniden açılmayacağını da eklediler. Movie World, hız trenlerinin durmasının sinir bozucu olabileceğini anladıklarını belirtti ancak konuklara güvenlik kurallarını unutmamalarını hatırlattı.

 Hız trenlerinin durmasının misafirlerimiz için sinir bozucu olabileceğinin farkındayız ve bu gibi nedenlerden dolayı gevşek bırakılmış eşyaların sürüşlere ve tema parkındaki diğer mekanlara alınmasına izin verilmiyor, misafirlerimizi operatörlerimizin tüm talimatlarına uymaya teşvik ediyoruz.

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU