San Francisco'nun ikonik Golden Gate Köprüsü'ne, intiharları önlemek için ağ takıldı

Köprünün 1937'de açılmasından bu yana yaklaşık 2 bin kişi yapıdan atladı

(AP)

ABD'nin San Francisco şehri, insanların Golden Gate Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son vermesini önleme amacıyla ikonik yapıya intihar ağları yerleştirmeyi tamamladı.

Projenin tamamlanması yaklaşık 6 yıl sürdü. Yetkililer bu çalışmayı 2018'de duyursa da çarşamba gününe kadar son ağ resmi olarak kurulmadı.

Ağların kurulması şehre nihayetinde 224 milyon dolara mal oldu. Yetkililer ilk başta projenin tamamlanması için 76 milyon dolar finansman gerekeceğini tahmin ediyordu. Köprünün 1937'de açılmasından beri yaklaşık 2 bin kişi yapıdan atladı.

Şehir yönetimine göre yılda yaklaşık 30 kişi intihar ederek ölmek için bu yapıyı kullanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaldırımdan yaklaşık 6 metre uzağa uzanan yeni paslanmaz çelik örgü ağ, "bu ikonik yapının günlük faaliyetlerine ve bakımına müdahaleyi en aza indirecek" şekilde tasarlandı. Bu fikri eleştirenler, güvenlik önleminin köprünün mimarisiyle çakışacağına yönelik endişelerini dile getirmişti.

Ağ, 2,73 km uzunluğundaki köprünün tamamı boyunca uzanıyor. Bu çalışma İsviçre'nin Bern kentinde uygulanan benzer bir yapıdan esinlenerek yapıldı.

Associated Press'e göre bu uygulama şimdiden etkili oldu. 2023'te köprüden atlayanların yıllık ortalaması 14'e düştü.

Golden Gate Köprüsü Otoyol ve Ulaşım Bölgesi Genel Müdürü Dennis Mulligan, yayın kuruluşuna, ağın üzerine çıkmanın "peynir rendesine atlamak" gibi olacağını söyledi.

"Halkın şunu bilmesini istiyoruz; buraya gelip atlarsanız canınız yanacak" diyen Mulligan, bunu yapmayı seçen kişilerin ciddi şekilde yaralanabileceğini ima etti.

Mulligan buna rağmen ağlar kurulurken bazılarının yine de köprüden atlamayı seçtiğini söyledi. Bazıları kurtarıldı, diğerleriyse okyanusa atlayıp öldü.

Associated Press'e göre San Francisco ve Marin County'de yer alan, yakınlardaki yetkililer, ikonik yapıdan atlamaya karar verenleri kurtarmak için eğitimden geçiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU