Trump, "2024 seçimine hile karıştı" demeye şimdiden zemin mi hazırlıyor?

Eski ABD Başkanı kanıt olmadan, Demokratların 2024 seçimini kazanmak için yasadışı göçmenleri kullandığını iddia ediyor

(AFP)

Donald Trump yeni yıl mesajında Biden yönetiminin, oy kullanmaları için göçmenlerin ABD'ye girmesine izin verdiğini asılsızca öne sürerek 2024'te yine seçim hilesi iddiasında bulunmanın zeminini hazırlıyor.

Trump 30 Aralık'ta öğleden sonra şöyle yazdı

Yeni Yıl hızla yaklaşırken Sahtekar Joe Biden ve onun Radikal Solcu Uyumsuzlar ve Haydutlar grubuna, Hukuk Savaşımı, İstila ve Seçimlere Hile Karıştırma yoluyla ULUSUMUZU YOK ETMEYE yönelik bitmek bilmeyen girişimleri için erken bir Yeni Yıl selamı vermek istiyorum.

Eski ABD Başkanı "2024 BAŞKANLIK SEÇİMİNDE OY KULLANMAYA hazır olsunlar diye yasadışı yollardan Ülkemize girmelerine izin verdikleri milyonlarca kişiyi kaydetmek için halihazırda çabalıyorlar" dedi.

Trump'ın uzun uzun yazdığı bu yeni yıl mesajı, cumartesi gece yarısından hemen sonra yaptığı bir önceki paylaşımın ardından geldi. Trump, "'Çıldırmış' Demokratların neden bir zamanlar harika olan Ülkemize milyonlarca ve milyonlarca tamamen denetimsiz göçmenin girmesine izin verdiği giderek daha aşikar hale geliyor" diye yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"OY VERSİNLER, OY VERSİNLER, OY VERSİNLER DİYE. Ne halt olduklarını bile bilmeden onları hızla kaydediyorlar. Artık her şey anlam kazandı. Cumhuriyetçiler çok geç kalmadan uyanıp bir şeyler yapsa iyi eder. Duyuyor musun Mitch McConnell?" diyen Trump, sorusunu Cumhuriyetçi Parti'nin Senato liderine yöneltti.

NBC'nin hukuk analisti Joyce Alene, X'te "Trump kaybettiğinde, 2024 seçiminin kendisinden çalındığını iddia etmeye hazırlanıyor" diye yazdı.

University College London'da Küresel Siyaset bölümünde öğretim görevlisi olan Brian Klaas ise şöyle ekledi:

Bunlar, tekrar kaybederse iktidarı ele geçirmek için bahane olarak kullanılacak dengesiz yalanlar. How to Rig an Election (Seçime Nasıl Hile Karıştırılır) adlı bir kitap yazdım. ABD seçimlerinin kusurları var (stratejik taksimat, seçime katılımı düşürme çabası, finansman yasaları) ama seçmen kayıtları ve oy sayımı güçlü yönleridir.

Eskiden Avam Kamarası'nda katip olan yazar Eliot Wilson da X'te şöyle yazdı:

Pek de keskin zekalı olmadığı için Trump, gerçekten aşikar ve şeffaf bir şekilde hareket etmekten kendini alamıyor. Ama tarikatçıların umurunda değil.

Lincoln Project'te danışman olan Trygve Olson ise Trump "Seçiciler Kurulu'nu kazanıp halkın oylarını kaybederse" bunu "isyan yasasını derhal uygulayarak sıkıyönetim ilan etmek için kullanabileceğini" ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU