Trump'ın olası ikinci dönemini tarif eden kelime "intikam"

Seçmenlerin Trump'ın kampanyasıyla ilişkilendirdiği diğer kelimeler arasında "güç" ve "diktatörlük" de vardı

(AP)

Donald Trump, 2024'te başkanlığı kazanması halinde en büyük hedefleri arasında "intikam" ve "diktatörlük" olduğunu belirten bir grafik paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Daily Mail, salı günü yayımladığı ankette bin Amerikalı seçmenden Trump ve Joe Biden'ın ikinci görev döneminden ne istediklerini tek kelimeyle özetlemelerini istedi.

Biden'ın kelime bulutunun ilk sırasında "hiçbir şey" yer alırken, onu "ekonomi" ve "barış" takip etti. Trump'ın ilk sırasındaysa "intikam" yazarken, onu "güç", "diktatörlük", "Amerika" ve yine "ekonomi" izledi.

Trump'ın bu grafiği Truth Social sayfasında herhangi bir açıklama yapmadan paylaşması, bu tür terimleri onaylayıp onaylamadığı sorusunu gündeme getirdi.

Yayın kuruluşuna konuşan muhafazakar yorumcu Matt Lewis, "Bu, kampanyanın özünü gayet doğru özetliyor" dedi.

Donald Trump örneğinde, ortaya çıkan imaj onun kasıtlı olarak beslediği ve intikamın adayı olmaya çalıştığı bir durum.

Gerçekten de Trump, düşmanlarının cehennemde yanmasını dilemekten çekinmiyor. Geçen yıl bir konferansta "intikam almaya" yemin etmiş ve Noel Günü'nde rakiplerinin "CEHENNEMDE ÇÜRÜMELERİNİ" umduğunu paylaşmıştı.

Trump, Joe Biden ve ailesinin sözümona "yolsuzlukları" nedeniyle "peşlerine düşme" sözü vermişti; kendisine karşı yürütülen birçok cezai soruşturmayı defalarca siyasi amaçlı "cadı avı" diye nitelendirmiş ve aynı şekilde karşılık verme vaadinde bulunmuştu.

Trump önceki haftalarda "ilk gün hariç" intikam almak için gücünü kötüye kullanmayacağını bildirmesiyle, müttefiklerinin çoğu onu savunmaya geçmişti.

Daily Mail'inki de dahil olmak üzere birçok anket, Donald Trump'ı, düşük onay oranları ve genç seçmenler arasında İsrail-Hamas savaşına karşı tutumu nedeniyle muhalefetle boğuşan Joe Biden'a karşı önde gösteriyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU