Netanyahu, Hamas savaşçılarına teslim olma çağrısında bulundu

Netanyahu, Hamas savaşçılarına “Yahya Sinvar için ölmenize gerek yok. Şimdi teslim olun” diye seslendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: AP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas savaşçılarına silahlarını bırakma çağrısında bulundu. Netanyahu, dün akşam yayımlanan video mesajında, "Son günlerde onlarca Hamas teröristi güçlerimize teslim oldu" diyerek savaşın devam edeceğini belirtti ve "Bu, Hamas'ın sonunu getirecek bir başlangıçtır" şeklinde konuştu.

Netanyahu ayrıca, "Hamas teröristlerine şunu söylüyorum: İş burada bitti. Yahya Sinvar (Gazze Şeridi'ndeki Hamas lideri) için ölmenize gerek yok. Şimdi teslim olun" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden, tutuklanan Filistinli erkekleri iç çamaşırları dışında kıyafetlerinin çıkarıldığı videolar yayınladı. Ordu, bunların Hamas'la bağlantılı ve İsrail askerlerine teslim olan kişiler olduğunu söyledi ancak bu kişilerin kimliklerini ve teslim olduğu iddia edilenlerin sayısını bağımsız olarak doğrulamak mümkün olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haaretz gazetesi, adını açıklamadığı güvenlik kaynaklarına dayanarak, şu ana kadar tutuklanan yüzlerce Filistinli arasında Hamas mensubu olan veya Hamas'la ilişkilendirilebilecek kişilerin oranının %10 ile %15 arasında değiştiğini yazdı. Gazete, şu anda kitlesel bir teslim olma sürecinden bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, konuya ilişkin ortak açıklamalarında, İsrail güçlerinin Gazze'de alıkoyduğu, tutuklular arasında "kız çocukları ve yaşlı kadınların" da bulunduğu 142 Filistinli kadın esiri hapse attığı kaydedildi. Bu kadınların ed-Damun ve Hod Haşaron gibi farklı hapishanelerde tutulduğu ifade edildi.

İsrail yetkilileri, Gazze'den gelen kadınların tutuklanmalarına dair henüz bir açıklama yapmadı. İki Filistinli kuruluş ortak açıklamasında, “İşgalci cezaevi idaresi, Kasım ayının sonunda, Gazze'den gelen "yasadışı savaşçılar" olarak sınıflandırdığı 260 tutuklunun bulunduğunu duyurdu. Açıklamada İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in özellikle Gazze Şeridi'nden gelen Filistinli tutuklulara ilişkin açıklamalarına atıfta bulunuldu. "İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Itamar Ben-Gvir yaptığı açıklamada "tutukluların Gazze'den, en kötü ve en eski hapishanelerden biri olarak kabul edilen Nitzan Ramla hapishanesinin altındaki hücre bölümüne (Rakfit) nakledilmesini hapishane yönetiminden istediği” belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU