Prens Archie'nin ten rengi bir değil, iki kraliyet üyesi tarafından sorgulanmış

Sussex Düşesi, bir kraliyet ailesi üyesinin o hamileyken oğlunun ten renginin "ne kadar koyu" olacağını sorguladığını daha önce belirtmişti

(Reuters)

Sussex Düşesi hamileyken kraliyet üyesi iki kişinin Prens Archie'nin ten rengiyle ilgili "endişelerini" dile getirdiğini öne sürdüğünü yeni bir kitap iddia etti.

Kraliyet yorumcusu Omid Scobie'nin Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival adlı yeni kitabı, kraliyeti ve geleceğini derinlemesine inceliyor.

Sun'a göre kitapta, prensin ten rengi hakkında bir değil iki kişinin konuştuğu belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meghan, 2021'de Oprah Winfrey'e verdiği bir röportajda, kraliyet ailesinden birinin 2019'daki doğumundan önce ilk çocuğu Archie'nin ten rengi hakkında açıkça spekülasyon yaptığını iddia etmişti.

Sussex Düşesi, Winfrey'e "Hamile olduğum o aylarda... bana bir yandan da 'Ona güvenlik verilmeyecek. Ona bir unvan verilmeyecek' dediler ve oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" diye belirtmişti.

Bu açıklama geniş çaplı tartışmalara yol açarken, pek çok kişi de yapıldığı iddia edilen duyarsız yorumun hangi kraliyet üyesinden geldiğini merak etmişti.

Scobie yorumları kimin yaptığını bildiğini iddia ediyor ancak "Birleşik Krallık'taki yasalar kim olduklarını bildirmemi engelliyor" gerekçesiyle isimlerini açıklamıyor.

Suçlanan ikinci kişi kraliyet ailesinin üyesi mi yoksa kraliyette görevli biri mi bilinmiyor.

The Independent yorum için Buckingham Sarayı ile temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Mart 2021'deki Oprah röportajından iki gün sonra Buckingham Sarayı, Kraliçe adına bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada "özellikle ırkla ilgili" ortaya atılan konuların "endişe verici" olduğu belirtilerek şöyle denmişti:

Bazı hatıralar farklılık gösterse de, bunlar çok ciddiye alınır ve aile tarafından özel olarak ele alınacaktır.

Scobie, kitabın düşes ve Suits dizisinin eski yıldızının düşüncelerini aktarmak için bir araç olduğu yönündeki haberleri ve çiftle yakın bir ilişkisi olduğu iddialarını yalanlamıştı.
 

Omid Scobie
Kraliyet biyografi yazarı Omid Scobie (BBC Newsnight)


Scobie, X/Twitter'da "Bu saçmalığı bitirelim; #ENDGAME Britanya Kraliyet Ailesi'nin mevcut durumu hakkında" diye yazmıştı.

Bu 'Harry ve Meghan'ın kitabı' değil, ben 'Meg'in arkadaşı' değilim, Sussexlerin bununla hiçbir ilgisi yok, onların hikayesi 12 günde okuyabileceğiniz çok daha büyük bir hikayenin küçük bir parçası.

Kitapta ayrıca Prenses Anne'in Sussexlerin Windsor'daki Frogmore Cottage'dan taşınmasında etkili olduğu ve Kral'ı çifte karşı "sert bir yaklaşım" sergilemeye ikna ettiği öne sürülüyor.

Kraliyet Prensesi'nin, Kraliçe II. Elizabeth'in düğün hediyesi olan Frogmore Cottage'ın kullanma yetkisini çiftten alması için Charles'ı ikna ettiği iddia ediliyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU