Putin, Ukrayna savaşına katılan iki yamyamı "affetti"

Adamlardan biri en az 4 kişiyi öldürmekten üç kez hüküm giymişti. Uyarı: Bu haber bazı okuyucuların rahatsız edici bulabileceği açık detaylar içerir

(AP)

Vladimir Putin'in, yamyamlıktan hüküm giyen iki Rus'u Ukrayna'yla savaşta cephede görev aldıktan sonra affettiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kişilerden Denis Gorin, Rusya Savunma Bakanlığı'yla sözleşme imzaladıktan sonra özel bir bölüğe alındı ancak 2003'le 2022 arasında en az 4 kişiyi öldürmekten üç kez hüküm giydiği biliniyor. Özgür Avrupa Radyosu'na bağlı haber kuruluşu Sibir Realii'nin aktardığına göre, kurbanlarının cesetlerini kardeşiyle birlikte yemekten de hüküm giymişti.

Goran, 2022 ve 2023 arasında Rusya Devlet Başkanı tarafından affedilen 17. cinayet hükümlüsü oldu. Komşusu Dimitri Vladimirovich, "Duruşmada o (Gorin), tanıdıkları olan öldürülen adamı yediklerini itiraf etti" dedi.

Dedektifler Gorin'in kurbanını önce öldürdüğünü, sonra da cesedi yıkayıp buzdolabında sakladığını ortaya çıkarmıştı. Gorin, 2018'deki son mahkumiyetinin ardından 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı ancak 2023'te Rusya Devlet Başkanı tarafından affedildi.
 

1/ 13 kişiyi öldürdüğü ve buzdolabını insan etiyle doldurduğu söylenen yamyam bir seri katil, Vladimir Putin tarafından affedildi ve Ukrayna'da savaşmaya gönderildi. Karar Rus sosyal medya ağlarında şok etkisi yarattı.


Komşusu, Gorin'in artık özgür olduğunu ve orta dereceli bir yaralanma nedeniyle Rusya'nın doğusundaki Yujno-Sahalinsk kentinde bir askeri hastaneye yatırıldığını ekledi. "Esasen özgür, affedildi ve [hapis] cezasının yarısı silindi. Ama uzun süre özgür kalacağını sanmıyorum. Kurbanlarının yakınları her şeyi hatırlıyor" diyen komşusu, Gorin'in yeniden cinayet işlemeye başlamasından korktuğunu da sözlerine ekledi.

Gorin'in Odnoklassniki adlı Rus platformundaki sosyal medya profilinde yer alan bir ay öncesine ait yeni bir fotoğrafta, kolunda Ukrayna'daki ve Rusya dışındaki çatışmalarda yaygın kullanılan, savaş yanlısı bir sembol olan Z harfi bulunan bir askeri üniforma giydiği görülüyor.

Rus medyasında yer alan haberlere göre Nikolay Ogolobyak adlı bir başka kişi de ayin için insan kurban etmekten hüküm giymişti.

Dört genci öldürmek ve ardından cesetlerini yemek suçundan 2019'da 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 33 yaşındaki adamın bu hafta Rusya Devlet Başkanı tarafından Ukrayna'nın istilasında savaştığı için affedildiği bildirildi.

Rusya, Ukrayna'da savaşan askeri personel rezervlerini yenilemek için tecavüz, cinayet ve diğer ciddi suçlardan hüküm giymiş ağır suçluları düzenli olarak serbest bırakıyor ve affediyor. Önde gelen PMC Wagner de Ukrayna'nın doğusundaki askeri operasyonlarına katılan yüzlerce hükümlüyü serbest bıraktı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU