Gladyatör'ün yönetmeninden 23 yıl sonra şaşırtan açıklama

Ridley Scott, Russell Crowe'un Maximus'u ve kötü karakter Commodus arasındaki benzerliğe dikkat çekti

5 Mayıs 2000'de gösterime giren 155 dakikalık Gladyatör, 103 milyonluk bütçesine karşılık 503 milyon dolar hasılat yapmıştı (Universal)

Gladyatör'ün (Gladiator) yönetmeni Ridley Scott, filmin gösterime girmesinden 23 yıl sonra, Joaquin Phoenix'in canlandırdığı kötü karakter Commodus'a çok farklı bir bakış açısıyla yaklaştığını açıkladı. 

Phoenix'e 73. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı kazandıran Gladyatör, ünlü aktörle Scott'ın ilk işbirliği oldu. 

Son filmi Napolyon'da da başrolde oynattı 

85 yaşındaki yönetmen, Phoenix'i son tarihi destanı Napolyon'da (Napoleon) da başrolde oynattı.

İkilinin ilk işbirliğinde Phoenix, Roma İmparatoru Marcus Aurelius'un iktidarı ele geçirmek için babasını öldüren güce aç oğlunu canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, Deadline'a verdiği son röportajda, acımasız ve sosyopat bir despot olarak tasvir edilen karakteri çok farklı bir şekilde ele aldı.

Usta yönetmen, Russell Crowe'un Maximus'u gibi, Commodus'un da bir kurban olduğunu, babası tarafından ihanete uğrayıp terk edildiğini söyledi.

Scott ayrıca, Commodus'un eylemlerinin babasının yanlışlarının bir sonucu olduğunu açıklarken, Phoenix'in karakterinin aslında "en sempatik karakter" olduğunu öne sürdü.

Gladyatör'de Commodus'u en sempatik karakter olarak gördüm. İhmalin bir ürünüydü, taptığı bir baba tarafından tamamen ihmal edilmişti. Sonunda babası şöyle diyordu: 'Seni daha da ihmal edeceğim. Roma'nın prensi olamayacaksın'.

"Ölümcül bir şey"

Scott, yaşlı babanın çocuğunun önünde diz çökerek af dilediği sahneyle ilgili de konuştu:

Bu ölümcül bir şeydir çünkü çocuk babasının böyle bir şey yaptığını daha önce hiç görmemiştir. Bu yüzden onu boğar. O andan itibaren Joaquin'in film boyunca en sempatik kişi olduğunu düşündüm. Yaptığı şey ve ardından gelenler, bunun sonucunda ortaya çıkan şey babası tarafından yaratılmıştı.

"Tamamen ihmalin ürünü"

Commodus'un ihmal edilmiş bir evlat olduğunu söyleyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tamamen ihmalin ürünüydü. Ve sonra 'Yerime sen geçemezsin ve işte benim yerimi alacak kişi' denmesi? Bu kafaya inen bir tokattan daha fazlası. Korkunç bir şey.

Britanyalı yönetmen açıklamasını, hem Maximus hem de Commodus'un kurban olduğunu söyleyerek tamamladı.

İlk Gladyatör'de yaşananlardan onlarca yıl sonra geçecek devam filminde, ne Russell Crowe'un Maximus'u ne de Phoenix'in Commodus'u yer alacak. 

Hikaye, Commodus'un artık yetişkin bir adam olan yeğeni Lucius'a odaklanacak. Lucius'ı, Oscar adayı aktör Paul Mescal canlandıracak.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU