Boris Johnson kendisine canlı yayında virüs enjekte edilmesini istemiş

Birleşik Krallık'ta pandemi soruşturması devam ediyor

Boris Johnson, 2019-2022'de Birleşik Krallık Başbakanı olarak görev yapmıştı (Reuters)

Birleşik Krallık'ta yürütülen Kovid-19 soruşturmasında 2019-2021'de Boris Johnson'ın özel kalem müdürü olarak görev yapan Edward Lister ifade verdi.

Lister ifadesinde, Johnson'ın pandeminin başında "koronavirüsün toplum için bir tehdit oluşturmadığını" göstermek için canlı yayında kendisine virüs enjekte edilmesini istediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Londra Belediye Başkanı olduğu dönemde de Johnson'ın danışmanlığını yapan Lister, canlı yayında virüs enjekte edilmesi talebini "talihsiz" diye niteledi.

Lister, Boris Johnson'dan gelen talebin, Kovid'in ciddi bir hastalık olarak görülmediği pandeminin ilk günlerinde ortaya atıldığını söyledi.

Johnson'ın teklifinin tam olarak ne zaman gündeme geldiğini hatırlamadığını belirten Lister, "İtalya'daki durumun netleşmesinden önceydi" ifadlerini kullandı.

İtalya, Kovid-19 pandemisinden ilk etkilenen Avrupa ülkesi olmuş ve ülkede yaşanan çok sayıda can kaybının ardından kıtadaki diğer ülkeler önlem ve hazırlık seviyelerini artırmıştı.

Boris Johnson, Nisan 2020'de Kovid-19'a yakalanarak hastalanmış ve bir süre yoğun bakımda kalmıştı.

Canlı yayında virüs enjekte edilmesi talebiyle ilgili iddialar daha önce Johnson'ın eski danışmanı Dominic Cummings tarafından da gündeme getirilmişti.

Cummings, 2021'de parlamento komitesine verdiği ifadede, başbakanlık yetkililerinin Boris Johnson'ın kabineye canlı yayında virüs enjekte edilmesi talebini iletmesinden korktuklarını aktarmıştı.

Birleşik Krallık'ta pandemi sürecinde hükümetin attığı adımları inceleyen soruşturma kapsamında Boris Johnson'ın da ifade vermesi bekleniyor.


Independent Türkçe, Politico, LBC  

DAHA FAZLA HABER OKU