Stranger Things yazarları, son sezonun ilk sahnesini paylaştı

Netflix'in sevilen dizisi, 5. ve son sezonuyla veda etmeye hazırlanıyor

Dizide Max Mayfield karakterini 21 yaşındaki Amerikalı oyuncu Sadie Sink canlandırıyor (Netflix)

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things yaklaşan 5. sezonuyla sona erecek. Dizinin yazarları, Hawkins'in kahramanlarını nelerin beklediğine dair çok küçük bir ipucu verdi.

Stranger Things Günü'nde sürpriz

Netflix, Stranger Things'in 1983'te geçen ilk sezonunda, Noah Schnapp'ın canlandırdığı Will Byers karakterinin kaybolduğu tarih olan 6 Kasım'ın, Stranger Things Günü olarak kutlayacağını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things Günü kutlamaları kapsamında, yazar odasının resmi sosyal medya hesabı heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Oyuncuların grevi nedeniyle ara verilen diziyle ilgili paylaşımlar, önceki sezonlardan özetler ve önemli anlarla sınırlıydı. Ancak Stranger Things yazar odası, yaklaşan yeni sezona dair ipucu vermeyi ihmal etmedi.

Stranger Things'in Twitter hesabı, dizinin 5. sezon birinci bölümün ilk anlarını ortaya koyan senaryonun açılışını paylaştı.


Senaryo, soğuk rüzgarın sesi ve karanlık görüntüsüyle başlayıp şöyle devam ediyor:

İNLEYEN AĞAÇLAR. Ve... BİR ÇOCUK SESİ. Tanıdık bir şarkı söylüyor.

Kate Bush'un Running Up That Hill'i mi?

Dizinin her sezonu geçmişi gösteren bir sahneyle başlamıştı. Paylaşıma göre son sezon da "tanıdık bir şarkı" söyleyen "bir çocuk sesiyle" başlayacak. 

Stranger Things'in 4. sezonunda Kate Bush'un Running Up That Hill şarkısı kullanılmıştı. Eleştirmenlere göre 5. sezon da Max'in çocukken bu şarkıyı söylediği bir flashback'le başlayabilir.

Stranger Things'in 5. sezonunun gösterime girmesine daha çok var ama Upside Down'un hikayesi yeni bir bölüm daha kazanıyor.

Tiyatro oyunu geliyor

Stranger Things: The First Shadow adlı tiyatro oyunu, Will Byers'ın ortadan kaybolmasından ve Eleven'ın gelişinden çok öncesini anlatacak. 

Londra'daki West End'de sahnelenecek yeni Stranger Things yapımı, 1950'lerin sonunda Hawkins'te geçecek ve Henry Creel'in gelişini anlatacak. Dizinin ana karakterlerinden üçü Hopper, Joyce ve Bob'un genç versiyonları da tiyatro oyununda yer alacak.

Dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer Kardeşler, Stranger Things: The First Shadow için çok heyecanlı olduklarını, tiyatro oyununun yönetmeniyle senaristine çok güvendiklerini belirterek şöyle dedi:

Muhteşem Stephen Daldry'yle işbirliği yapmak ilham vericiydi ve Kate Trefry de şaşırtıcı, korkutucu ve içten bir oyun yazdı. Stranger Things'in geleceğine zemin hazırlayan yolculukta yeni sevimli karakterlerin yanı sıra çok tanıdık karakterlerle de tanışacaksınız. Size hikaye hakkında daha fazla bilgi vermek için can atıyoruz ama bunu yapmayacağız. Sizi Londra'da görmek için sabırsızlanıyoruz!


Independent Türkçe, Comicbook.com, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU