Japon girişim, uzay keşfinde kullanılabilecek 4,5 metrelik robot kıyafeti tanıttı

3 milyon dolara mal olan "Mobile Suit Gundam" afet yardımı için de kullanılabilir

4,5 metre boyundaki robot, "Mobile Suit Gundam" animasyon dizisindeki karakteri andırıyor (Reuters/Ekran Görüntüsü)

Japonya'da mühendisler, uzayın keşfinde ve acil durumlarda kullanmayı umdukları, son derece popüler bir animasyon dizisindeki bir karaktere benzeyen 3,5 tonluk bir robot kıyafet üretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1970'lerde yayımlanan aynı adlı Japon dizisindeki "Mobile Suit Gundam"a benzeyen, 4,5 metre boyunda, 4 tekerlekli Archax robotunu Tokyo merkezli Tsubame Industries girişimi geliştirdi.

Adını kanatlı dinozor archaeopteryx'ten alan 3 milyon dolarlık robotun dış kısmına bağlanan kameralardan görüntü alan kokpit monitörleri bulunuyor. Böylece pilot, robotun gövdesinin içinden joysticklerle kolları ve elleri yönlendirebiliyor.

Bu ay Japonya Mobilite Fuarı'nda tanıtılacak robotun iki modu var: Dik duran "robot modu" ve saatte 10 km'ye kadar yol alabildiği bir "araç modu".

Tsubame Industries'in 25 yaşındaki CEO'su Ryo Yoşida, "Japonya animasyon, oyunlar, robotlar ve otomobillerde çok iyi, bu yüzden tüm bu unsurları bir araya getiren bir ürün yaratmanın harika olacağını düşündüm" dedi.

"Burası Japonya" diyen bir şey yaratmak istedim.

Yoşida, varlıklı robot hayranları için bu makinelerden 5 adet üretip satmayı planlıyor ancak robotun bir gün afet yardımı için ya da uzay endüstrisinde kullanılabileceğini umuyor.

Yoşida imalatla küçük yaşta ilgilenmeye başlamış, büyükbabasının demirhanesinde nasıl kaynak yapılacağını öğrenmiş ve ardından miyoelektrikli protez eller üreten bir şirket kurmuş. Yoşida, Japonya'nın imalat alanındaki rekabet gücünü canlı tutmaya hevesli olduğunu söyledi.

Önceki nesillerden bir şeyler öğrenip geleneği sürdürmeyi umuyorum.

Tsubame Industries, ağır yük taşıyan dağıtım işçilerine yardımcı olmaktan askeri "süper asker" kıyafetlerine kadar çeşitli uygulamalara sahip robotik dış iskeletler üzerinde çalışan birkaç girişimden biri.

ABD ordusu halihazırda birkaç dış iskelet prototipini tanıttı. Bu araçlardan birinin deniz piyadelerine 10 kata kadar güç ve kabiliyet sunacağı öne sürülüyor.

Bu projenin arkasındaki şirket Sarcos Robotics, 2020'de şu açıklamayı yapmıştı:

Nihai amacımız becerilerini artırarak askerlere avantaj sağlamak ve çeşitli lojistik uygulamalarında güvenlik ve üretkenliği çarpıcı biçimde yükseltmek.

Ajanslardan da yararlanılmıştır.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU