Stranger Things çok iddialı: "Sinemalardaki en büyük filmlere rakip olacak"

Dizinin yaratıcılarının son sezon sunumu, Netflix yöneticilerini iki buçuk saat boyunca ağlatmıştı

İlk sezonu 2016'da yayımlanan Stranger Things, bugüne dek 12 Emmy kazandı (Netflix)

Stranger Things'in yönetmeni ve baş yapımcısı Shawn Levy, dizinin 5. ve son sezonunun sadece bir televizyon olayı olmanın ötesine geçeceğinin sözünü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Levy, Total Film dergisine yaptığı açıklamada, Netflix dizisinin son sezonunun sinemalardaki "en büyük filmlere rakip olacak, daha büyük ve dikkate değer sinematik hikaye anlatımı" unsurlarına sahip olduğunu söyledi.

Levy, "Ölçeği ve derinliği genişletmemek mümkün değil" diyerek ekledi:

Bu, adı televizyon dizisi olan büyük, dikkate değer ve sinematik bir hikaye anlatımı. Stranger Things'in 5. sezonu, gördüğümüz en büyük filmler kadar büyük.

4. sezonda bölümler uzun metraja yaklaşmış, sezon finali 2 saat 30 dakika sürmüş ve birkaç bölüm de bir buçuk saat civarında seyretmişti.

Stranger Things'in yaratıcıları Duffer Kardeşler, bu yıl Netflix'e yaptıkları 5. sezon sunumunun, yöneticileri "iki saat boyunca ağlattığını" açıklamıştı.

Matt Duffer, bir Netflix etkinliği sırasında "Yöneticilerimizi ağlattık, ki bunun iyiye işaret olduğunu düşündüm" demiş ve eklemişti:

Daha önce onları ağlarken gördüğüm diğer tek yer bütçe toplantılarıydı.

Ross Duffer ise oyuncu kadrosunun hikayelerini tamamlamaktan bahsederek şöyle demişti:

Şu anda çoğu hayatta olan çok fazla karakterimiz var. Bu karakterlerin birçoğu ilk sezondan bu yana büyüdüğü için hikayelerini tamamlamak önemli. Bu yüzden gelişimlerini tamamlamaları için onlara zaman vermek, yarım kalmış işleri bağlamak ve son ifşaatlarımızı yapmak arasında denge kurmak gerekiyor.

Son sezonun diğerlerinin doruk noktası olduğunu vurgulayan Ross Duffer, "Yani her sezondan bir parça var" diyerek ekledi:

Sanırım yapmaya çalıştığımız şey, ilk sezonun tonuyla biraz başa dönmek.

Aktör David Harbour da, dizinin son bölümünün "çok ama çok dokunaklı" olduğunu doğruladı.

Dizide Jim Hopper karakterini canlandıran Harbour, gelecek bölümlerle ilgili "Her zamanki gibi müthişler" ifadesini kullandu. 48 yaşındaki oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda grevde olan ve 'Duffer Kardeşler' denen bu yazarlar, kendilerini aşmaya devam ediyor. Bu çok büyük bir girişim. Yani bu geçmişte yaptığımız her şeyden daha büyük."


Independent Türkçe, Indiewire, Total Film
 

DAHA FAZLA HABER OKU