Morrissey, Sinéad O'Connor'ı öven ünlüleri yerden yere vurdu

"Hâlâ hayatta ve sizi ararken onu destekleyecek cesaretiniz yoktu"

90'lardan beri O'Connor'ın hayranı olan Morrissey, eleştirel yazısını kişisel web sitesinde paylaştı (AP)

Sinéad O'Connor'ın perşembe günü hayatını kaybetmesinden bu yana İrlandalı müzisyen için taziye ve övgü mesajları yağıyor. Ancak The Smiths'in sert çıkışlarıyla ünlü solisti Morrissey, bu ani hayranlık karşısında ikna olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O'Connor'ın Londra'daki evinde yaşamını yitirmesinin ardından rock efsanesi Morrissey, ünlülerin İrlandalı şarkıcıya yaptığı övgüleri yerden yere vurdu. 64 yaşındaki şarkıcı, insanların "hayattayken onu destekleyecek cesarete sahip olmadıklarını" söyledi.

O'Connor için edilen övgü dolu sözleri "samimiyetsiz" diye nitelendiren Morrissey, şöyle dedi:

Verecek çok fazla 'benliği' vardı. 7 milyon albüm sattıktan sonra plak şirketi tarafından kovuldu. Çıldırdı, evet, ama asla ilgi çekici değildi. Yanlış hiçbir şey yapmamıştı.

Morrissey, 56 yaşında yaşamını yitiren şarkıcının ardından kaleme aldığı sert yazıyı şöyle sürdürdü:

Müzik endüstrisine uyum sağlamayan şarkıcılara karşı belli bir nefret var. Bunu çok iyi biliyorum. Ölene kadar asla övülmüyorlar ta ki sonunda cevap veremedikleri zamana dek.

"Şöhretin zalim oyun parkı bugün Sinead'a övgüler yağdırıyor... Her zamanki aptalca 'ikon' ve 'efsane' etiketleriyle" diyen Britanyalı şarkıcı ekledi:

Onu şimdi övüyorsunuz çünkü artık çok geç. O hayattayken ve sizi ararken onu destekleyecek cesaretiniz yoktu.

Morrissey, O'Connor'a ünlüler, medya ve müzik endüstrisi tarafından yapılan övgüleri eleştirdiği yazısında şöyle devam etti: 

Basın, sanatçıları sakladıkları şeyler yüzünden zararlı diye etiketleyecek... Ve Sinead'a üzgün, şişman, şoke edici, deli diyecekler... Ama bugün değil!

Efsanevi The Smiths grubunun solisti, yazısını şu sözlerle bitirdi:

Sinead'ı pes etmeye ikna eden sizsiniz... Çünkü o etiketlenmeyi reddetti ve aşağılandı, dünyayı hareket ettiren birkaç kişinin her zaman aşağılandığı gibi.

O'Connor için taziye mesajları paylaşanlar arasında İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, Oscar ödüllü oyuncu Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Garbage'ın solisti Shirley Manson, Belinda Carlisle, REM'in vokali Michael Stipe, Alanis Morissette, Ice-T, Peter Gabriel, Bryan Adams, Conor McGregor, Ian Brown, Russell Crowe ve Tim Burgess gibi isimler yer alıyordu.

"Sanatçılar öldüklerinde, hayatta olduklarından çok daha değerlidir"

Öte yandan O'Connor, aniden hayatını kaybetmesi halinde ne yapmaları gerektiğini çocuklarına söylemişti. 

O'Connor 2021'de People'a verdiği röportajda, "Çocuklarıma küçüklüklerinden beri hep, 'Eğer anneniz yarın siz 911'i aramadan önce ölürse, muhasebecimi arayın ve plak şirketlerinin plaklarımı yayımlamaya başlamadığından emin olun' talimatını verdim" demişti.

Çocuklarını mirasını korumanın önemi konusunda eğiten O'Connor, sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Sanatçılar öldüklerinde, hayatta olduklarından çok daha değerlidir.

O'Connor 1990'da Prince'in Nothing Compares 2 U şarkısını yorumlayarak şöhret olmuştu. 

İrlandalı şarkıcı, 17 yaşındaki oğlu Shane'in intiharından 18 ay sonra, 26 Temmuz'da yaşamını yitirmişti. 


Independent Türkçe, Insider, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU