ABD Kongresi'ndeki sansasyonel UFO oturumunda dile getirilen en ilginç iddialar

Hükümetin elinde "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" mi var?

ABD yönetimi, kısa süre önce, UFO kavramının kapsamını genişleterek, resmi raporlarda UAP terimini kullanmaya başlamıştı. NASA da artık UFO yerine bu terimi kullanıyor (Reuters)

ABD Kongresi'nde "tanımlanamayan uçan cisim" (UFO) ve "tanımlanamayan hava olguları" (UAP) diye bilinen gizemli olaylarla ilgili halka açık bir oturum düzenlendi.

ABD saatiyle çarşamba günü (26 Temmuz) düzenlenen oturumda orduda görev almış 3 istihbarat yetkilisi tanık olarak ifade verdi ve yankı uyandıran iddialar ortaya attı.

Bu iddialardan biri de ABD'nin UFO kalıntıları topladığı ve bu nesnelerin birinden "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" çıktığı ifadesiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu iddia 14 yıl istihbarat görevlisi olarak çalışan David Grusch'tan geldi.

Grusch, ABD'nin tanımlanamayan nesneleri kapsayan bir enkaz toplama programı olduğunu ve bu programın onlarca yıldır devam ettiğini ileri sürdü.

Eski istihbaratçı, dünya basınında uzun süredir "UFO ifşacısı" diye anılıyor. Grusch haziran ayından beri ABD yönetiminin Kongre'den "insan yapımı olmayan" araçlara dair kanıtları gizlediğini iddia ediyor.

Öte yandan eski istihbaratçı, insan dışı varlıkların kanıtlarını hiç bizzat görmediğini ama bunların gerçek olduğuna inanmasına yetecek kadar çok program mensubuyla görüştüğünü söylüyor.

Şiddet iddiaları ortalığı karıştırdı

Grusch ayrıca, 2023'e kadar Pentagon'un bünyesi altında UAP analizleri yaptığını ama hükümetin gizli UFO programlarına erişme isteğinin reddedildiğini söylüyor.

İfşalarının ardından "çok acımasız" misillemelerle karşı karşıya kaldığını iddia eden Grusch, hükümetin UFO'larla ilgili bilgileri gizleme çabaları kapsamında bazı kişilerin "zarar gördüğünü ve yaralandığını" iddia etti.
 

ufo kongre (reuters).jpeg

Güvenli Uzay için Amerikalılar derneğinin yönetici direktörü Ryan Graves ve UFO ifşacısı diye tanınan eski istihbarat yetkilisi David Grusch, Kongre'de yemin ederken görüntülendi (Elizabeth Frantz / Reuters)


Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Tim Burchett, ifşacıya dünya dışı teknolojiyi örtbas etme veya gizleme çabalarında zarar gören veya yaralanan kişiler hakkında herhangi bir kişisel bilgisi olup olmadığını sordu. Grusch, "Evet" yanıtını verdi.

Burchett, Grusch'a öldürülen birini duyup duymadığını da sordu. Tanık bu soruya, "Ben bu bilgiye sahip kişileri ilgili makamlara yönlendirdim" yanıtını verdi.

Pentagon'un inkarı

Grusch'ın Kongre oturumunda verdiği ifadenin ardından açıklama yapan Pentagon yetkilileri ise iddiaları yalanladı.

Yapılan açıklamada, "Dünya dışı materyallerin bulundurulmasıyla ilgili herhangi bir programın geçmişte veya şu anda var olduğuna dair iddiaları doğrulayacak, teyit edilebilir bir bilgi yok" ifadeleri yer aldı.

İddialarla ilgili şüpheler devam ediyor

Öte yandan bazı yorumcular Grusch'ın ifadelerine ikna olmadı ve Kongre'deki tutumunu sorguladı. Zira ifşacı, bu oturumdan önce medya kurumlarına verdiği röportajlarda daha açık sözlü görünüyordu.

Örneğin haziranda NewsNation'a verdiği röportajda, hükümetin "futbol sahası büyüklüğünde" bir uzaylı aracını ele geçirdiğini iddia etmişti. Fransız gazetesi Le Parisien'e verdiği bir başka röportajda ise yetkililerin elinde çan benzeri bir uzay aracı olduğunu öne sürmüştü.

Ancak Kongre'deki oturumda güvenliği gerekçe göstererek bu iddiaların ayrıntılarına girmek istemedi.
 


Hükümetin UFO çalışmalarını inceleyen gazeteci ve tarihçi Garrett Graff, "Grusch'ın UFO oturumuda en sansasyonel iddialarını tekrarlamak istememesi benim için çok ilginç" ifadelerini kullandı:

O iddialardan bahsederken çok dikkatli davranıyor gibi görünüyor.

Diğer tanıklar neler söyledi: "Şeffaf küreler var", "Neredeyse her gün gördük"

Tanıklar arasında Grusch dışında ABD Donanması'nda pilot olarak görev yapmış Ryan Graves ve  eski donanma komutanı David Fravor yer aldı.

Graves görev sırasında gördüğü bir UFO'yu "şeffaf bir küre içinde koyu gri ya da siyah bir çekirdek" diye betimledi. Tanık ayrıca, "Askeri hava mürettebatı ve ticari pilotlar bu olaylara sıklıkla tanık oluyor" diye konuştu.

Fravor ise 2004 kışında Kaliforniya'da başka bir pilotla beraber denizin üzerinde süzülen oval bir nesne gördüğünü söyledi.

Söz konusu nesnenin çok hızlı hareket ettiğini ve gözden kaybolduğunu dile getiren tanık, sadece bir dakika sonra ilkinden epey uzak bir yerde yerde yeniden ortaya çıktığını savundu.

Fravor ayrıca, bu tür nesneleri Atlantik kıyılarında "en az birkaç yıl boyunca her gün" gördüğünü iddia etti.

UFO yasası mı çıkacak?

Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Glenn Grothman, kapanış konuşmasında oturumu "aydınlatıcı" diye nitelendirdi. Grothman, bu oturumun ardından bir yasa tasarısının geleceğine inandığını ekledi:

Açıkçası, birçoğumuzun daha gizli bir ortamda bazı cevaplar almayı dört gözle bekleyeceğini düşünüyorum. Buradan bir kanun çıkacağını tahmin ediyorum.

NASA da önceki aylarda tarihinde ilk kez UFO ve UAP'lerle ilgili bir basın toplantısı düzenlemişti. Toplantıda geçen yıl bir insansız hava aracı tarafından Ortadoğu'da kaydedilen ve gizemli bir cismi gösteren görüntüler izletilmişti. Gümüş, metalik nesnenin havada süzüldüğü görüntüler büyük yankı uyandırmıştı.

 

Independent Türkçe, Guardian, NBC,CBS, Le Parisien, AP, Hürriyet

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU