Şeytan'ın devam filmindeki sürpriz oyuncuya rağmen hayranlar endişeli

Bir kişi, "Beklentilerimi inanılmaz derecede düşük tutuyorum" diye yazdı

(Blumhouse)

Şeytan'ın (The Exorcist) hayranları film serisinin geleceğine temkinli yaklaşıyor.

Hafta sonu Oppenheimer gösterimleri öncesinde gösterilen, The Exorcist: Believer adlı yeni devam filminin fragmanı 25 Temmuz Salı günü de internette yayımlandı.

Film, kaybolduktan üç gün sonra bulunan ve daha sonra bir ruh tarafından ele geçirildiklerine dair belirtiler sergilemeye başlayan iki genç kızı konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bir ruh tarafından ele geçirilmeye odaklanan herhangi bir korku filmi gibi başlayan yapımda tanıdık bir yüz görülüyor: Ellen Burstyn, William Friedkin'in 1973 tarihli ilk filminde ele geçirilen Linda Blair'ın canlandırdığı Regan'ın annesi Chris MacNeil rolüyle geri dönüyor.

Kızlardan birinin babası, Burstyn'in karakterinin 50 yıl önce benzer bir deneyim yaşadığını keşfettikten sonra onu buluyor. Fragmanın bir noktasında Chris, babanın ele geçirilmiş kızıyla yüz yüze gelince "Daha önce karşılaşmıştık" diyor.

Oyuncunun filmdeki rolü, fragmanın filmi kötü gösterdiğini düşünmesine rağmen birçok kişiyi The Exorcist: Believer'ı izlemeye ikna etti.

Bir hayran, "Bugüne kadar bir stüdyonun, yıllar sonra gelen bir devam filmini yaparken en çaresiz göründüğü an bu olmalı" diye yazarken, bir diğeri de şöyle ekledi: 

Ellen Burstyn'i görmek güzel ama beklentilerimi inanılmaz derecede düşük tutuyorum.

Ancak nostalji faktörü, özellikle Şeytan'ın jenerik müziği Tubular Bells'in kullanılması nedeniyle birçok kişide işe yaradı.

Bir hayran "Ellen Burstyn'in geri dönüşü ve jenerik müziği tüylerimi diken diken etti, çok heyecanlandım!" diye yazdı.

Şeytan'ın devam filmi kötü görünüyor ve bu canımı çok sıktı. David Gordon Green'in harika serilerin/orijinal yapımların devam filmlerini çekmeyi bırakmasını istiyorum.

 

Birincisi: Şeytan'ın başına gelen en kötü şey gibi görünmüyor ama bu da bazı çok ama çok berbat filmleri olan bir seri. Bu sadece sıkıcı ve bayağı görünüyor ve kurgu gerçekten kötü ama bu fragmanla ilgili bir sorun da olabilir, bilemiyorum.


The Exorcist: Believer'ın başrollerinde Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Lidya Jewett ve Olivia Marcum rol alıyor. Peter Sattler ve David Gordon Green'in yazdığı film, Şeytan'ın 50. yıldönümü olan 13 Ekim'de vizyona girecek.
 

Exorcist
The Exorcist: Believer'ın fragmanı (Blumhouse​​​​​​​)


Aynı zamanda projenin yönetmen koltuğunda oturan Green'in yeniden başlattığı Cadılar Bayramı (Halloween) serisi, ortalama bir beğeni almıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU