Kötü yorumlara kimse aldırmadı: Netflix'in yeni korku filmi ilk haftasında zirvede

Sandra Bullock'ın başrolde olduğu 2018 yapımı Bird Box'ın devamı için "gereksiz bir yan film" yorumu yapılmıştı

Film, Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 54 puan alabildi (Netflix)

Kıyamet sonrası filmi Bird Box, 2018'de Netflix'te gösterime girdiğinde, sürükleyici konusu sayesinde anında hit olmuştu. 

Şimdiyse dehşet, Avrupa sınırlarına özellikle de İspanya'ya ulaştı ve Bird Box Barcelona, ilk filmden 5 yıl sonra izleyicisiyle buluştu. 

Film, karışık eleştirilerle karşılandı. Bazıları Bird Box Barcelona'yı "gereksiz bir yan film" olarak nitelendirirken, diğerleri ilk filmi her anlamda aşmayı başardığına inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte, şu ana kadarki zayıf eleştirel performansına rağmen Bird Box Barcelona, ilk gösteriminden bu yana 16,3 milyon izlenmeyle Netflix'in İngilizce olmayan filmler listesinde zirveye yerleşmeyi başardı.

30,5 milyon saat görüntülenen film, 93 ülkede en çok izlenen 10 film arasına girdi. ABD'de en çok izlenen filmler listesine 4. sıradan giriş yapan film, Türkiye, Hollanda ve İtalya listelerine de üçüncü sıradan girdi. Hırvatistan ve Almanya'da en çok izlenen ikinci film olan Bird Box Barcelona, İspanya'daysa liderliği kimseye bırakmadı.

Adam Devine'ın başrolünü üstlendiği komedi filmi Eller Yukarı, Damat! (The Out-Laws), 28,6 milyonluk şaşırtıcı bir izlenme oranıyla iki hafta üst üste 1 numarada yer almıştı.

Bird Box Barcelona, film eleştirmenlerinin karışık yorumlarına maruz kalsa da konusu bile izleyicileri Sandra Bullock'un başrolde olduğu ilk filmin kıyamet sonrası dünyasına geri getirecek kadar ilgi çekiciydi.

Susanne Bier'in yönettiği ilk film, Bullock'un yanı sıra John Malkovich, Sarah Paulson, Trevante Rhodes ve Machine Gun Kelly sahne adıyla tanınan müzisyen/aktör Colson Baker gibi yıldızlarla doluydu.

Bird Box Barcelona'nın oyuncu kadrosundaysa Barbarian'dan tanınan Georgina Campbell, Görünmez Misafir'in (The Invisible Guest) yıldızı Mario Casas, Diego Calva, Naila Schuberth ve Patrick Criado yer alıyor. 


Independent Türkçe, Collider, Netflix Tudum

DAHA FAZLA HABER OKU