Netflix dizisinin gerçek hikayesi: 657 Bulvarı'nda aslında ne oldu?

Ryan Murphy, popüler Netflix dizisi için gerçek hikayeye sadık kalsa da pek çok detayı değiştirdi

Gözcü'nün başrollerini Naomi Watts ve Bobby Cannavale paylaşmıştı (ScreenRant)

Ryan Murphy'nin Netflix'te yayımlanan mini dizisi Gözcü (The Watcher), yeni bir eve taşınan ailenin bir sapık tarafından tehdit edilmesini anlatıyordu. 

Gözcü'nün hikayesinin temeli, dizide soyadları Brannock olarak değiştirilen Broaddus ailesinin, New Jersey banliyösünde ev satın aldıktan sonra gelişen gizemli gerçek olayları merkeze alıyor. 

Bununla birlikte dizi, hikayeye daha fazla entrika katmak için gerçekliği esnetiyor. Sonuç olarak Gözcü, gerçek hikayeyle kurgunun bir karışımı.

Netflix'in gerçek suç dizisinin hikayesinde Broaddus ailesinin yaşadıklarına dayanan birkaç unsur var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in dizisinde tasvir edildiği gibi, gerçek ev New Jersey'deki 657 Bulvarı'nda. Ancak dizi, orijinal konumun posta kodu olan 07090'ı kullanmak yerine bunu 11537 olarak değiştiriyor. 

Netflix dizisi, isimleri Dean ve Nora Brannock olarak değiştirilen Derek ve Maria Broaddus'un evi 1,36 milyon dolara satın aldıklarını ancak önceki sahipleri tarafından kendilerine gönderilen gizemli mektuplar hakkında bilgilendirilmediklerini doğru bir şekilde gösteriyor.

Dizi ayrıca geçmişte işlenen aile cinayetlerine de gönderme yapıyor. Westfield sakini John List, karısını, annesini ve üç çocuğunu öldürdüğü bu vahşi cinayetleri Kasım 1971'de işlemişti.  

Ancak dizi, gerçek ev düzenini tasvir ederken bazı yaratıcı özgürlükler kullanmış. Gözcü, gerçek hikayeye gizem ve drama katmanları eklemek için mülkün altında bir yeraltı geçidi olduğunu göstermişti. Aslında evin altında böyle bir tünel bulunmuyor.

Gözcü'nün hikayesinin gerçek faili, Maria ve Derek Broaddus'a başlangıçta üç mektup yazmıştı. Bunlardan ilki, Haziran 2014'te mülkü satın almalarından kısa bir süre sonra ellerine ulaşmış ve "Yeni Sahip"e hitaben yazılmıştı. Mektup, aileye hoş geldiniz diyerek sıcak bir şekilde başlasa da ilerledikçe tehditkâr bir tona bürünüyordu.

İkinci mektup ilkinden birkaç hafta sonra aileye ulaşmış ve bunu bir ay sonra üçüncü mektup izlemişti. 

Gözcü'nün gerçek hikayesiyle dizi arasındaki belki de en büyük fark, Broaddus ailesinin aslında evde hiç yaşamamış olması. Tehlikenin farkına vardıklarında, Maria Broaddus'un annesinin evinde yaşamaya başlayan çift, ilk mektubundan 6 ay sonra, evi 1,5 milyon dolara satmaya çalıştı. Ancak potansiyel alıcıların olayı öğrenmesiyle başarısız oldular. 

Temmuz 2019'da Broadduslar nihayet evi 959 bin dolara satabildi ve bu aile için büyük bir mali kayıp oldu. 


Independent Türkçe, ScreenRant, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU