Mad Max'in yönetmeni, Charlize Theron ve Tom Hardy'nin husumetini anlattı

Theron ve Hardy arasındaki husumet Kyle Buchanan'ın 2022 tarihli "Blood, Sweat, and Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road" adlı kitabında gün yüzüne çıkmıştı

Tom Hardy ve Charlize Theron, Mad Max: Fury Road'da (Warner Bros.)

Mad Max: Fury Road'un yönetmeni George Miller, filmin başrol oyuncuları Charlize Theron ve Tom Hardy arasında sette yaşanan meşhur kavgaya değindi.

Miller, yakında gösterime girecek Furiosa: A Mad Max Saga adlı prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) filmin galası öncesinde The Telegraph'a konuştu:

Tom'da bir hasar var ama bu bir harikalıkla geliyor ve o sırada ona ne oluyorsa, karavanından çıkmaya ikna edilmesi gerekiyordu.

Oysa Charlize inanılmaz derecede disiplinliydi (eğitimli bir dansçıydı, bu da performansının hassasiyetini gösteriyordu) ve her zaman sete ilk gelen kişiydi.

2015'teki filmin prequel'ını yönetmek üzere geri dönen Miller, anlaşmazlığı oyuncuların "çok farklı iki performansçı" olmalarına bağladı.

Ben iyimser biriyim, dolayısıyla  davranışlarının karakterlerini yansıttığını ve karşılıklı hayatta kalabilmek için işbirliği yapmayı öğrenmeleri gerektiğini düşündüm.

Bunun bir mazereti yok ve bence bu sektörde büyük performansları, önlenebilecek diğer aksaklıklar için bir mazeret olarak kullanma eğilimi var.

Avustralyalı sinemacının yorumları Theron'un Kyle Buchanan'ın 2022 tarihli Blood, Sweat, and Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road'un (Kan, Ter ve Krom: Mad Max Fury Road'un Vahşi ve Gerçek Hikayesi) adlı kitabında yer alan sözlerini yansıtıyor.

İmparator Furiosa'yı canlandıran Theron, Hardy'yle olan gergin çalışma ilişkisi hakkında samimi bir şekilde konuşarak şunları söylemişti: 

Kötü davranışlar için mazeret üretmek istemiyorum ama zor bir çekimdi.

Hayatta kalma modundaydım; gerçekten çok korkmuştum.

Bunu yapmamalıydık; daha iyi olmalıydık. Bunu itiraf edebilirim.

Sözlü tarih kitabında, Theron'un erken geldiğini bilmesine rağmen Hardy'nin sete üç saat geç kalmasıyla rol arkadaşının patlama noktasına ulaştığını iddia eden filmin yapımcıları ve kameramanlardan alıntılar da yer almıştı.

Hardy daha sonra davranışını kabul ederek Buchanan'a şunları söylemişti: 

Geriye dönüp baktığımda, birçok açıdan boyumdan büyük işlere kalkışmıştım. İkimizin de üzerindeki baskı zaman zaman çok fazlaydı.

[Theron'un] ihtiyacı olan şey benden daha iyi, belki de daha deneyimli bir partnerdi. Artık daha yaşlı ve daha çirkin olduğum için bu durumun üstesinden gelebileceğimi düşünmek istiyorum.

Miller, Chris Hemsworth ve Anya Taylor-Joy'un Theron'un askeri figürünün genç versiyonu olarak rol aldığı Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nı (Furiosa: A Max Saga) yönetmek üzere geri dönüyor.

The Telegraph'a verdiği röportajda Miller, Hemsworth ve Taylor-Joy'u uyardığını belirtti: 

Güvenlik konusunda takıntılı olmalısınız. Çekimler devam ettikçe ve yorgunluk başladıkça fiziksel güvenlik, ama aynı zamanda psikolojik güvenlik. Eski vahşi günlerdeki gibi değil.

Furiosa, 24 Mayıs'ta sinemalarda gösterime girmeden önce bu ay Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU