Young Sheldon beklenen bir olayla hayranlarını şaşırtmayı başardı

Big Bang Theory izleyicileri üzücü olayın gerçekleşeceğini biliyordu ama bu kadar erken değil

9 Mayıs'ta 12. bölümü çıkan dizi, 14. bölümde bitecek (Warner Bros)

*Dikkat, bu haber spoiler içermektedir*


Young Sheldon'ı izleyen Big Bang Theory hayranları, yeni dizinin 7. ve son sezonunun senaryosuna dair iki beklenti içindeydi: George Sr.'ın ölümü ve Sheldon'ın Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'ne (Caltech) girişi. 

Baş karakter 14 yaşına girdikten sonra bu iki olayın gerçekleşeceği daha Big Bang Theory'den belli olsa da Young Sheldon ekibi, izleyicileri George'un ölümüyle şaşırtmayı başardı. 

TheWrap'e konuşan yönetici yapımcı Steve Holland konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

Seyircinin en azından bir kısmı Big Bang Theory'den dolayı bunu bekliyor. Hep şunun arayışındayız: İnsanlar neyin geleceğini bilse de onları şaşırtabiliriz.

Bu beklenen ölüm, 14. bölümle birlikte bitecek 7. sezonun 12. bölümünde gerçekleşti. Doc Farrow'un canlandırdığı Koç Wilkins, Cooperların evine giderek George'un kalp krizi sonucu bir anda öldüğünü duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Holland, "Eğer ölümü biraz erkene alıp 12. bölümün sonunda gerçekleştirirsek insanların bunu beklemeyeceğini ve onları gafil avlayabileceğimizi düşündük" diyor. 

Young Sheldon ekibi, 12. bölümün öncesinde seyirciyi öylesine hazırlamıştı ki, çoğu kişi George'un Rice Üniversitesi'nde işe başlayacağını ve bu yüzden Cooper ailesinin de Medford'dan Houston'a taşınacağını düşünüyordu.

Ancak ani ölümle tüm planlar yarıda kaldı. 

2. sezondaki bir bölümde ailenin Medford'dan ayrılmaması için George'un benzer bir teklifi reddettiğini hatırlatan Holland, "George'a zafer kazandırmamız önemliydi. Bu teklif işinin geri dönmesi ve başta Mary olmak üzere ailenin ona işi kabul etmesi için destek vermesi fikri iyi geldi" diye konuşuyor. 

cbs

The Big Bang Theory'den uyarlanan dizide, 9 yaşındaki tuhaf dâhi Sheldon Cooper liseye başlayarak zekâsıyla herkesi şaşkına çeviriyor (CBS)


Holland, projenin yaratıcısı Chuck Lorre'un bu aile dizisini daha olumlu bir havayla bitirme tavsiyesi üzerine cenazeyi son bölümden önlere aldıklarını belirtiyor. 

Prodüktör, Missy'yi canlandıran Raegan Revord başta olmak üzere pek çok oyuncunun senaryoyu okuyunca gözyaşlarına boğulduğunu da ifade ediyor:

Herkes duygularını açıkça ortaya koydu. Dizinin sonlarında finale yaklaştıklarını bilerek üzülüyorlardı ve bu karakterin yasını tutuyorlardı. Tüm bu duygular, hem gerçek hem de kurgusal olanlar karıştı. Böylece çok gerçek, dürüst ve sert bir hissiyat yarattı.


Independent Türkçe, The Wrap, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU