Kral III. Charles'a Tom Cruise sürprizi: Top Gun'daki jeti uçurdu

20 bin kişinin izlediği coşkulu konserde Kral Charles ve Camilla bile ayağa kalkıp dans etti

Tom Cruise, Top Gun serisinde Pete 'Maverick' Mitchell karakterini canlandırıyor (BBC)

Britanya'da Kral III. Charles, Londra’da düzenlenen törenle tacını giydi. Taç giyme töreninin ardından, Windsor Kalesi'nde 20 bin kişinin katıldığı gösterişli bir konser verildi. Take That, Lionel Richie, Katy Perry, Nicole Scherzinger, Olly Murs ve Steve Winwood gibi isimlerin sahne aldığı Windsor Kalesi'ndeki taç giyme töreni konserinde Kraliyet Ailesi üyeleri de coşkuyla eğlendi.

Paddington ve Downton Abbey'nin yıldızı Hugh Bonneville'in sunuculuğunu üstlendiği yıldızlarla dolu gösteride, Kral ve Kraliçe'nin taç giyme kutlamaları hız kesmeden devam etti. Gösteri yerel saatle 20.00'de başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olly Murs hit şarkısı Dance With Me Tonight'la enerjik bir performans sergilerken, Pussycat Dolls'un solisti Nicole Sherzinger, Disney'in 1998 yapımı animasyon filmi Mulan için yazılan ve üretilen Reflection'ı yorumlamayı tercih etti. Güçlü performans hem Kral hem de Kraliçe'den alkış alırken, Charles daha sonra Kraliçe'ye dönerek birkaç söz söyledi.

take.JPG

1990'da kurulan Take That, şu anda Gary Barlow, Howard Donald ve Mark Owen'dan oluşuyor (Reuters)


Paloma Faith, Olly Murs ve usta rock gitaristi Steve Winwood'un yanı sıra Andrea Bocelli, Galli bas-bariton Sör Bryn Terfel ve Çinli piyanist Lang Lang gibi klasik sanatçılar da programda yer aldı. 

Charles ve Camilla, Lionel Richie'nin şarkılarıyla dans etti

ABD'li şarkıcı Katy Perry popüler hitleri Firework ve Roar'u, 20 bin seyircinin önünde seslendirdi. 90'lı yılların sevilen pop gruplarından Take That, gecenin eğlencesini Never Forget'i binlerce katılımcının hep birlikte eşlik ettiği bir yorumla tamamladı. Andrea Bocelli'yse dün akşamki performansı sırasında You'll Never Walk Alone'u seslendirdi. 

camil_afp.JPG
Sosyal medyada, "Charles, Lionel'ın şarkılarıyla dans ediyor. Bunu çok sevdim!" yorumları yapıldı (AFP)​​​​​​​


Westminster Abbey'de Kral'ın taç giyme törenine tanıklık eden 2 bin konuk arasında yer alan Amerikalı şarkıcı Lionel Richie, Windsor Kalesi'nde sahne alan ilk sanatçılardan biri oldu ve hit şarkılarından bir seçkiyle kalabalığı eğlendirdi. Seyircilerin coşkuyla izlediği konser sırasında Kral Charles ve Camilla bile ayağa kalkıp dans etti. Kraliyet Ailesi'nin hayranları, Lionel Richie şarkısını söylerken ikilinin dans etmesine karşı olan şaşkınlıklarını gizleyemedi. Charles ve Camilla'nın dansı, sosyal medyada gündem yarattı.

"Disney prensesi gibi hissediyorum"

katy.JPG
Bir sosyal medya kullanıcısı, Katy Perry'nin altın rengi elbisesi için "Ay'dan bile görülebilir" yorumunu yaptı (AFP)


Nicole Scherzinger, Windsor Şatosu'nun arazisinde düzenlenen taç giyme konseri için şarkısının provası sırasında kendisini Disney prensesi gibi hissettiğini söyledi. Piyanist Lang Lang'ın eşlik ettiği Scherzinger, etkinlik öncesinde kuliste yaptığı açıklamada sahneye çıkacağı için "çok mutlu" hissettiğini "onur duyduğunu" söyledi.

Hollywood yıldızı Tom Cruise, Hanedan'ın (Dynasty) yıldızı Joan Collins, maceracı Bear Grylls ve efsane şarkıcı Sör Tom Jones da geceye video aracılığıyla katıldı.

tom1.JPG
Top Gun: Maverick'in yıldızı Tom Cruise, uçmaya olan sevgisiyle tanınıyor ve filmde P-51 Mustang kullandı (BBC)


Gecede, konserde sürpriz bir rol alan Tom Cruise'un, Top Gun'da kullandığı jetle uçtuğu önceden kaydedilmiş görüntüleri ekrana geldi. Cruise görüntülerde, "Pilottan pilota... Majesteleri, her zaman benim ekürim olabilirsiniz" dedi.

Kral Charles, 1971'le 1994 arasındaki askeri kariyeri boyunca hem Deniz Kuvvetleri'nde hem de Hava Kuvvetleri'nde görev yapmıştı.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, OK!

DAHA FAZLA HABER OKU