Meghan Markle'ın taç giyme törenine kılık değiştirerek katıldığı iddia edildi

Kral III. Charles’ın dün düzenlenen taç giyme töreni, kimi planlı kimiyse planlanmamış etkinliklerle dolu tarihi bir gündü

Meghan Markle ile Prens Harry, Kraliyet Ailesi'nden 2020'de ayrılarak ABD'ye taşınmıştı (AP)

Dünyanın gözü Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral III. Charles'ın taç giyme törenindeydi.

Kral Charles, Londra'daki Westminster Abbey'de düzenlenen törenin en dramatik bölümünde gözlerden uzak tutuldu. Westminster Dekanı, kartal şeklindeki altın bir şişe olan Ampulla'dan Taç Giyme Kaşığına kutsal yağ döktü ve ardından Canterbury Başpiskoposu, Charles'ı başından, göğsünden ve ellerinden kutsadı. 12. yüzyıldan kalma gümüş yaldızlı kaşık, taç giyme törenlerinde kullanılan en eski nesne. 

charles.JPG
Kral Charles ve Camilla taç giydikten sonra Buckingham Sarayı'na döndü (Reuters)


Futbolseverleri şaşırtan şarkı

Arka planda Westminster Abbey Korosu, George Frideric Handel'in 1727'de Kral II. George'un taç giyme töreni için bestelediği ve o tarihten bu yana her İngiliz taç giyme töreninde seslendirilen Zadok the Priest (Rahip Zadok) marşını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UEFA Şampiyonlar Ligi marşı olarak da bilinen şarkının çalınması, futbolseverleri şaşırttı. Futbolseverlerin Şampiyonlar Ligi maçlarının televizyon yayınları sırasında düzenli olarak duydukları şarkı, turnuvanın başladığı 1992 yılında Tony Britten tarafından yazıldı. Şampiyonlar Ligi'nin melodisi, George Frideric Handel'in 1727 yılında Kral II. George'un taç giyme töreni için bestelediği Zadok the Priest'ten uyarlanmıştı.

"Tanrı Kralı Korusun"

Ardından Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, Kral III. Charles’ın başına Aziz Edward Tacı'nı yerleştirdi. Taç 1661'de Charles'ın adaşı II. Charles için yapılmıştı. Charles'ı taçlandırdıktan sonra Welby şöyle bağırdı:

Tanrı Kralı korusun.

Törene katılanlar da bu sözleri tekrarladı.

Kısa bir süre sonra Camilla da taç giydi. Charles gibi o da Canterbury Başpiskoposu tarafından kutsandı. 

Meghan Markle olduğu iddia edilen konuğun kimliği ortaya çıktı

Prens Harry, Archie'nin dördüncü doğum günü dolayısıyla çocuklarıyla birlikte ABD'de kaldığı bildirilen eşi Sussex Düşesi Meghan olmadan katıldı. Ancak bazı Twitter kullanıcıları, Markle'ın Kral Charles'ın taç giyme törenine kılık değiştirerek geldiğine ikna oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Westminster Abbey'deki 2 bin 200 kişilik kalabalık arasında göze çarpan bir konuğa özellikle dikkat çekti ve katılımcının kimliğini gizliyor gibi göründüğünü savundu.

NYPICHPDPICT000010715127.jpg
Galli besteci Sör Karl Jenkins, beş ayrı üniversite ve konservatuarda akademik üyeliklere, fahri doktor ve profesör unvanlarına sahip (Twitter)


41 yaşındaki Sussex Düşesi'nin etkinliğe gizlice girmiş olabileceği öne sürülürken Twitter'da "Meghan, bizi kandıramazsın..." diye yazdılar. Ancak beyaz saçlı ve bıyıklı adamın aslında kılık değiştiren Markle değil, tören sırasında eserleri çalınan efsanevi besteci Sör Karl Jenkins olduğu ortaya çıktı. Jenkins, BBC'ye yaptığı açıklamada taç giyme töreninde yer almaktan "onur duyduğunu" söyledi.

28 saat 42 dakika sonra Kaliforniya'ya döndü

Prens Harry babasının büyük gününde Westminster Abbey'ye yalnız geldi ve yalnız ayrıldı. Sussex Dükü, kardeşinin iki sıra arkasında oturdu. Harry'nin yalnızlığı, kraliyet görevlerini bırakmasının ve dolayısıyla artık kıdemli bir aile üyesi olmamasının bir sonucuydu.

balkon.JPG
Buckingham Sarayı balkonundaki Kraliyet Ailesi üyeleri arasında Prens Harry yoktu (Reuters)​​​​​​​


​​​​​​​Taç giyme töreninin, bir zamanlar çok yakın olan Harry ve William arasındaki buzları eritmeye yardımcı olabileceği düşünülüyordu. Ancak kardeşler tören sırasında birbiriyle konulşmadı.

Prens Harry, babası Kral Charles'ın taç giyme törenine tanıklık etmek üzere Birleşik Krallık'ta sadece 28 saat 42 dakika geçirdikten sonra Kaliforniya'ya geri döndü.

Törenden sonra Harry, kısa bir vedalaşmanın ardından kendisine refakat eden polis ve dört atlı eşliğinde Westminster Abbey'den çıkarak doğruca Heathrow Havaalanı'na gitti.

harry.JPG
38 yaşındaki Harry'nin Westminster Abbey'de kısa bir süre görünmesi dışında taç giyme töreni kutlamalarında herhangi bir rol oynaması beklenmiyordu (Reuters)


​​​​​​​Prens Harry, babası ve üvey annesinin resmi portrelerinin çekilmesini bile beklemeden Kaliforniya uçağına yetişti. Harry'nin Heathrow'dan kalkıp Los Angeles'a giden uçağı, yerel saatle akşam 18.30'dan hemen önce iniş yaptı. Harry'nin bu kadar aceleci davranmasındaki amaç, dört yaşındaki oğlu Archie'nin doğum günü partisi için zamanında geri dönmekti.
 

Independent Türkçe, CNN, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU