Hindular inek kaçırdıkları iddia edilen iki kişiyi linç etti

Hindistan'da inek kaçırdıkları iddia edilen biri Müslüman iki kişi, Hindular tarafından linç edildi. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Pixabay

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde biri Müslüman iki kişi, inek kaçırdıkları iddiasıyla önlerini kesen Hindularca taş ve sopalarla linç edildi.

Kesilmek için çaldılar iddiası

Yerel basına göre, eyaletin Coochbehar bölgesinde Rabiul İslam ve Prakaş Das isimli iki kişi, araçlarında inek taşıdıkları gerekçesiyle bir grup tarafından durduruldu.

Grup, İslam ve Das'ın araçlarında taşıdığı ineklerin birkaç gün önce yakındaki bir bölgeden çalınan inekler olduğunu ve inekleri kesilmek üzere sığır kaçakçılarına götürdüğünü iddia etti.

Önleri kesilen iki kişi Hindu grup tarafından sorgulandıktan sonra sopa ve taşlarla dövüldü, araçları yakıldı.

Yaralı halde saldırganlardan kaçarak hastaneye ulaşan İslam ve Das, burada hayatını kaybetti.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, İslam ve Das'a saldıranlardan 14'ünün yakalandığını kaydetti.

india-4121356_960_720.jpg
Fotoğraf: Pixabay

 

İlk saldırı değil

Hinduizm'de inek kutsal kabul edildiğinden Hinduların büyük bölümü sığır kesmiyor ve etini yemiyor. Sığır eti kesiminin birçok eyalette yasak olduğu Hindistan'da, bu suçu işleyenlere, para ve hapis cezasının da yer aldığı çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Ülkede, Hindu radikaller tarafından yakın dönemde hayvanları kesimhaneye götürdükleri ve et yedikleri gerekçesiyle özellikle Müslümanlara yönelik çok sayıda saldırı gerçekleşti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU