Ali Koç: İşleri güçleri fitne, fesat, yalan, dolan

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FBTV’de “Camiaya Sesleniş” konuşmasında gündeme ve Fenerbahçe’ye dair açıklamalar yaptı

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, gözündeki rahatsızlığı sebebiyle bir gün gecikmeli yaptığı “Camiaya Sesleniş” konuşmasında merak edilen soruları yanıtladı. 

Ali Koç, kulübün mali durumundan transfere, 31 ocak tarihinde yapılacak UEFA toplantısından, Finansal Fair Play (FFP)’e, Fenerbahçe için başlatılacak yardım kampanyasından, teknik ekip ve Volkan Demirel’in affedilmesi konusuna kadar dikkat çekici açıklamalar yaptı. 

"Phillip Cocu ile röportaj yapmış gibi gösterdiler"

Ali Koç, görevine son verilen teknik direktör Cocu ile ilgili olarak Beyaz TV Spor Koordinatörü Ertem Şeneri kastederek, “TV’de 2 gün boyunca Cocu ile röportaj yapmış gibi gösterdiler. Program saatinde ekranda soruları gösteriyorlar. Cocu'yu aradım. Dedim güzel cevaplar vermişsin. Ne cevabı? Benim yanıma bir adam geldi oturdu, fotoğraf çektirdi kalktı dedi. Spor medyası bu halde" ifadelerini kullandı. 

Ertem Şener, açıklama yaptı

Ertem Şener kişisel Twitter hesabından konuyla ilgili Koç'un yanlış bilgilendirildiğini belirten açıklamalarda bulundu.

 

 

Ali Koç, daha önce bir TV programında çıkan yönetim kurulunda tekme tokat kavga çıktı iddiasıyla ilgili olarak da, “yönetim kurullarında fikir ayrılıkları tabii ki olur, olmaması anormaldir. Ama kavga etmişler, birbirine girmişler deniyor. Fenerbahçe söz konusu olduğu zaman karalama, algı yaratma başlıyor. Böyle bir şey olması mümkün değil. Bugün Fenerbahçe için oluyor bu, yarın başka kulüpler için de olacak. Çoğunlukla kandırılıyorsunuz. İşleri güçleri fitne fesat, yalan dolan. Bu insanlar değişmeyecekler. İnsanlar uyanık olsun diye söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Ali Koç: FFP konusunda 90 milyon euro zarardayız

FFP'nin iki ayağı olduğunu vurgulayan Koç, "Birincisi aldığın kadar satabilme ayağı. Dört yıllık anlaşmanın sonunda 30 milyon euro zarar limitiniz var. Dördüncü yılımız mayısta bitecek. Geçen mayıs itibarıyla 90 milyon euro gerideyiz. Yani 3 misli gerideyiz. Bizim bu sezon 60 milyon avro kar etmemiz lazımdı. İkinci unsur ise limiti aştığınız zaman oyuncu alsanız bile UEFA listesine yazamamanız. Burada da Avrupa'da oynatmayıp ligimizi domine etmek istiyorum yaklaşımı var.  Bu, bizi nereye götürecek, gözümüzü ne kadar karartacağız, bu UEFA'yla 31 Ocak'ta yapacağımız toplantıda netleşecek"

 

 

“Kampanya düzenleyeceğiz”

Mevcut mali yapımızla Mart 2019'dan sonrasını göremediklerini belirtenKoç, "Şu an 3 milyar liranın üzerinde bir borcumuz var. Her sene de çarkları döndürmek için kulübün 1 milyar liraya ihtiyacı var. Size talepte bulunacak yüzüm olması için ben kendi elimden geldiğince katkı sağladım. Bir kampanya yapmaya karar verdik. Ayda 5 ila 10 lira vereceklerden tutun bir seferde 500 bin lira verecek insanlara uzanan bir kampanya. Taraftarların yapacağı kampanyanın UEFA tarafından gelir olarak kabul edilebileceği konusuyla da karşı karşıyayız. El ele, omuz omuza Fenerbahçe'yi en azından FFP sıkıntısından çıkarma konusunda yardımı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“TFF-TBB anlaşmasını sonuna kadar destekliyoruz”

TFF ile TBB kulüplerin idari ve mali yapılarını güçlendirmek için yaptığı anlaşmayı sonuna kadar desteklediğini ifade ifade eden Koç, “Detayların netleşmesiyle bu konuyla ilgili daha sağlıklı açıklamalar yapacaklarını” söyledi.

Koç, "Kalıcı bir çözüm oluşturulması için doğru dizayn edilmesi lazım. Bu sistemle borçlar yapılanacak, burada hibe söz konusu değil. Bu şartlar sağlandığı takdirde TFF, rekabet kısıtlaması getirecek. İnşallah meyve verecektir” diye konuştu.

“Transferde 5 bölge belirledik”

Başkan Ali Koç, "Devre arası transferi için stoper, sağ açık, santrfor, sol açık ve orta sahanın ortasını belirledik. Bu 5 bölgenin en az 3 ya da 4'ünün transferi için görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Transferler kesinleşmeden isim vermek istemediğini söyleyen Koç, "Devre arası transferi için stoper, sağ açık, santrfor, sol açık ve orta sahanın ortasını belirledik. Bu 5 bölgenin en az 3 ya da 4'ünün transferi için görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamızın da önceliği orta sahayı güçlendirmek" ifadelerini kullandı.

“Ağır hava şartları olduğu için kantine alındı”

Ali Koç, Volkan Demirel'in affedilme süreciyle ilgili olarak, "Volkan Demirel konusu biraz farklı. Volkan'ın nasıl kadroya döneceği konusunu adım adım tarif ettim. Kendisi ya anlamadı ya da mesajı almadı. Volkan, takıma dönme isteğini Ersun hoca gelince iletti. Hocamız da ben de uygun gördüm ama dönmesi için neler yapması gerektiği belliydi. Biz kendisiyle yaptığımız görüşmede samimiyetini hissettik. Yapması gerektiğini biliyordu ve kendisine yakışanı yaptı. 'Yazılı açıklama yapayım.' dedi, pek samimi olmayacağını söyledik ama kararı ona bıraktık” dedi.

 

 

Volkan Demirel’in açıklama yaptığı masa sosyal medyada eleştirilerin odağı olmuştu. Koç konuyla ilgili olarak, “açıklamasını idman sahasında yapmak istedi ama o gün ağır hava şartları olduğu için kantine alındı. Volkan beklediğimiz sorumlulukları alacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

"Phillip Cocu’yu tercih etmek hataydı"

Sezon başında teknik direktörlük görevi için Phillip Cocu'yu tercih etmekte hatalı olduklarını söyleyen Koç, "Hata yaptık. Dönüp baktığımızda bu tercihin yanlış olduğunu görüyoruz. Hollandalı hocaların hem Türkiye'deki hem de Avrupa'daki başarılarını daha iyi düşünmeliydik. Maalesef hocamız, ülke ve kulüp şartlarına uyamadı, zorlandı. İnanıyorum ki Cocu burada olmadı ama başka yerde başarılı olacaktır" dedi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU