Ahmet Hakan: Tüm sorunlar halledildi de sıra önlüklerin tasarıma mı geldi Allah aşkına?

Hürriyet yazarı: Yeniden tasarlanan şu öğretmen önlüklerde, “yenilik” adına ve “tasarım” adına ne var Allah aşkına?

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un duyurduğu pilot öğretmen önlüğü uygulamasına tepki gösterdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında önlük uygulamasını şu ifadelerle eleştirdi:

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tasarlandığını söylediği öğretmen önlüklerinin pilot uygulamasının tanıtımını yapmış.

Şöyle bir bakınca bu tanıtıma...

Şu iki soru kafama bir mıh gibi çakıldı:

*

SORU BİR: Eğitimin tüm sorunları halledildi de sıra öğretmen önlüklerinin yeniden tasarımına mı geldi Allah aşkına?

*

SORU İKİ: Yeniden tasarlanan şu öğretmen önlüklerde, “yenilik” adına ve “tasarım” adına ne var Allah aşkına?

Ziya Selçuk, 31 Ekim’de yaptığı duyuruda İstanbul’da bazı okulların pilot olarak seçildiğini belirterek şunları söylemişti:

Ben biliyorum ki, birçok öğretmenimiz bu önlükler, okulların tozunu, öğretmenliğin izini üzerinde taşıyacak olmanın, gün gelip okullara veda ettiğimizde de önlüğümüzü gururla çıkaracak olmanın bir karşılığı olacak.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre  Dice Kayek'in sahibi Ayşe ve Ece Ege bir erkek modeli, iki farklı kesim de kadın modeli olmak üzere 3 ayrı önlük tasarladı. Pilot uygulama için öğretmenlere teslim edilen önlüklerin üretimi ise LC Waikiki firması tarafından gönüllü olarak yapılacak. Pilot uygulama 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde İstanbul'dan başlanarak yaygınlaştırılacak. Önlüklerin kullanımı tamamen gönüllük esasına dayalı olacak. İsteyen öğretmenler önlükleri ücretsiz olarak temin edebilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU