KKTC’de eğitim uçağı düştü, iki kişi hayatını kaybetti

KKTC Geçitkale Havaalanı'nda eğitim uçağı düştü, 2 kişi hayatını kaybetti. Ölen pilotlardan birisinin İzmirli havacılık tutkunu eczacı Hakan Çetinkaya, diğerinin ise KKTC’nin deneyimli pilotlarından Serkan Özcezarlı olduğu öğrenildi

Fotoğraf: Twitter

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa ilçesinde bir eğitim uçağı düştü. KKTC Hava Sporları Federasyonu’na ait içerisinde iki kişinin bulunduğu uçak, saat 12.50 sularında bilinmeyen bir nedenle bulunan Geçitkale Havaalanı yakınlarında yere çakıldı.

Uçakta bulunan iki kişi olay yerinde hayatını kaybetti.  Hayatını kaybedenlerin KKTC Hava Sporları Federasyonu'da çalışan deneyimli pilot Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya olduğu açıklandı.

unnamed.jpg
Hayatını kaybeden pilot Serkan Özcezarlı / Fotoğraf: Twitter

 

İzmir Alaçatı’da eczacı olan Çetinkaya’nın da havacılık tutkunu olduğu öğrenildi. Türkiye’nin ilk gyrocopter pilotlarından olan ve aynı zamanda eğitmenlik de yapan Çetinkaya, bir süre  Gelişmekte Olan Hava Sporları Federasyonu Gyrocopter Branş Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

eylul_ekimyeni_51af2819-ef8c-4d50-8909-e546369f9b60.jpg
Havacılık tutkunu Hakan Çetinkaya KKTC'de geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybetti / Foıtoğraf: AA

 

Uçak kazasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar bir açıklama yaptı. Tatar açıklamasında, "Geçitkale Havaalanı üzerinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kardeşimizi kaybettiğimizi üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU