‘Annemin katilinin gözüne baktıkça tekrar tekrar aynı anı yaşadım’

İş arkadaşı tarafından evinin önünde vurulmasının ardından son nefesini kollarında veren annesinin katiliyle olay gününden sonra ilk defa duruşma salonunda göz göze gelen Açelya Şengül hem o anı hem de duruşmada yaşananları anlattı

Açelya Şengül, kollarında son nefesini veren annesi Fatma Şengül ile / Fotoğraf: Independent Türkçe

Üç çocuk annesi Fatma Şengül, geçen 30 Mart 2019 günü Maltepe Gülensu’daki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Onu vuran saldırgan aynı işyerinde çalıştıkları Zeynel Akbaş adlı kişiydi.

Şengül’ü vurduktan sonra mahalle sakinleri tarafından olay yerinde yakalandı.

Fatma Şengül’ün vurulduğu yer evinin neredeyse önüydü ve çocuklarıyla vedalaşıp daha yeni çıkmıştı.

açelya2.jpg
Fatma Şengül ile kızı Açelya birbirlerine çok düşkünlerdi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Çocukları sokaktan gelen peş peşe silah sesiyle irkilmişlerdi

İlk pencereye yönelen Fatma Şengül’ün henüz 25 yaşında olan kızı Açelya Şengül oldu. Sokakta bir “ahhh” diye bağırış da duymuştu. Ses tanıdıktı. Kalbi daha hızlı atmaya başladı.

Fatma Şengül’ün vurulduğu anı gören komşusunun “Açelya koş!” diye bağırmasıyla artık kuşkusu kalmamıştı. Annesinin başına bir iş geldiğini düşünerek son nefes kendini sokağa attığında onu kanlar içinde yerde uzanırken buldu.

Annesinin yanına ulaşmasıyla üzerine kapaklanması bir oldu. Açelya'nın “Anne” diye haykırışına bu sefer üst katta oturan ağabeyi Koray koştu.

Fatma Şengül son nefesini kızı Açelya’nın kollarında ve diğer iki çocuğu ile komşularının gözleri önünde vermişti.

fatmaaaylem.jpg
Açelya Şengül, annesi için adalet mücadelesini sürdürüyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Aylardan beri adalet yerini bulsun diye mücadele ediyorlar

O günden sonra Açelya Şengül ve kardeşleri adaletin yerini bulması ve katilin hak ettiği cezayı alması için mücadele ediyor ve kamuoyu yaratmaya çalışıyordu.

Açelya yaptığı açıklamalarda annesinin ölmeden önceki son günlerde huzursuz olduğunu söylüyor aynı yerde çalıştığı Zeynel Akbaş’ın işlerini yapmamasından dolayı çok yorulduğundan şikayet ettiğini iddia ediyordu.

Bir işyerinde çaycılık yapan Fatma Şengül ile Zeynel Akbaş arasındaki arasındaki gerginlik Şengül’ün çocuklarının gözleri önünde katledilmesiyle son bulmuştu.

Akbaş’tan cinayete hem şaşırtan hem kızdıran gerekçe

Dün Kartal Adliyesi’nde cinayet suçlamasıyla yargılanan Akbaş’ın ne söyleyeceği merak konuydu. Akbaş herkesi şaşırtan bir o kadar da kızdıran bir açıklama yaptı.

İfadesinde üç çocuk bir de torun sahibi olan Fatma Şengül’ü öldürme nedeni olarak sokakta karşılaştığı Şengül’ün kendisini terslediğini bunun üzerine “Yüksek tansiyonu” nedeniyle kendini kaybettiğini öne sürdü.

Akbaş ayrıca yüksek tansiyonu olmasa böyle bir şey yapmayacağını ve Şengül’ün kendisini hakir görmesine sinirlendiğini de iddia etti.

açelya4.jpg
Açelya Şengül, annesi Fatma Şengül ile / Fotoğraf: Twitter

 

“Annem ellerimin arasında can verdi”

Aynı duruşmada Şengül’ün kızı Açelya ile oğlu Koray da görgü tanığı olarak dinlendiler. Açelya o anları şöyle anlatmıştı:

Yanına gittiğimde annem kanlar içindeydi. 5 yerinden kurşunlanmıştı. Annem elimin arasında, gözlerimin önünde can verdi.

Savcı “yüksek tansiyon” savunmasına inanmadı

Duruşma savcısı Semih Duman ise Akbaş’ın “Yüksek tansiyondan kendimi kaybettim” savunmasını inandırıcı bulmadı.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın aynı iş yerinde çalıştığı maktulü işe gitmek için kullandığı caddede beklediğini, ardından da yanına yaklaşarak 4 el ateş ederek öldürdüğüne dikkat çekerek cinayeti tasarlayarak işlediğini belirtti.

Savcı Duman, sanığın, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış mübbet hapis cezası ile cezalandırılmasını da istedi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için 19 Aralık tarihine ertelenirken gözler adliye koridorlarında göz yaşlarına hakim olamayan ve isyanı bağırışları koridorlardan yankılanan Açelya’daydı.  

“İlk defa katille göz göze geldim”

Duruşmanın ardından Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Açelya Şengül, olay anından sonra ilk defa duruşma salonunda karşı karşıya geldikleri sanıkla göz göze geldikleri anı anlattı:

Bugün 30 Marttan sonra ki en zor gün olabilirdi benim için. Olaydan sonra ilk defa katille göz göze geldim saatlerce aynı odanın içinde kaldım.Tekrar tekrar aynı anı yaşadığım bir gündü.

fatmaşengül.jpg
Eşini genç yaşta kaybeden Fatma Şengül, üç çocuğunu tek başına büyütmüştü / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

11 fişekli silahla markete gidilir mi?

Açelya Şengül'ün sanığın ifadelerinde en çok tepki olduğu detaylardan biri ise annesiyle markete giderken karşılaştığını iddia etmesi olmuş.

Katil farklı mahallede oturduğu halde sabah sabah evimizin önüne gelmesini ‘Markete gidiyordum’ diye ifade etti. 11 fişekli silahla hem de..’Tansiyon hastasıyım, o yüzden öldürdüm’ dedi. Avukatı sağlık sorunu olduğu için hastane raporu alma yoluna başvurmaya çalıştı hakim reddetti. Pişmanım ve tahrik indiriminden yararlanmak istedi hakim reddetti. Süre talep ettiler kabul edildi.

“Anneme dört kurşun sıkan caniye çiçek mi uzatmamı beklediler?”

Duruşma çıkışında isyanına hakim olamadığını belirten Açelya o anları şöyle anlattı:

Davadan çıkarken ben, katil annemi yaktığın ateşte cayır cayır yan attığı o ahh çığlığını hergün ata ata geber dediğim için bir sonraki duruşma kapalı yapılabilirmiş.. Anneme 4 kurşun sıkan o caniye çiçek mi uzatmamı beklediler? Ben bugüne kadar hep söylemiştim fakat yeniden belirtmek isterim ki bugün olan kadın dayanışması benim gücümdü. Mahkeme salonlarına alınmayan, ama dışarı da adalet çığlığımıza ses olan tüm kadınlar ile birlikte 19 Aralıkta saat 14:30da daha güçlü geleceğiz o adliyeye.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU