Akşener: İfademi alın diye dilekçe vereceğim, o maklubeyi pişirenleri biliyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, FETÖ konusunda ifadesinin alınması için önümüzdeki hafta bir dilekçe daha vereceklerini söyledi. Akşener ‘Maklubeye kaşık sallayanları bilmiyorum ama o maklubeyi pişirenleri biliyorum’ dedi

Fotoğraf: AA

Partisinin Gaziler Haftası nedeniyle şehit ve gazi yakınlarına düzenlediği boğaz gezintisine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "Dün aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün beni eleştirmeye kalkmasın sözlerini değerlerdi.

Yeniçağ Gazetesi'nden Sümeyra Kırca'nın haberine göre Akşener şunları söyledi:

Maklube yiyenler, diğer maklube yiyenleri yakından bilir. Adalet Bakanı'ndan beklentimiz, FETÖ'yle ilgili kararlılık ve dikkattir. Kendi aralarındaki söz düellosundan gördüğümüz şu; bir FETÖ Borsası açıldığı.

Bunu Şamil Tayyar Bey iki yıl evvel önce söylemişti. Biz de bunun üzerine çok gittik, 3 araştırma önergesi verdik. Cumhur ittifakı paydaşları tarafından reddedildi.

Bu arada bir şey söylemek isterim birdenbire benimle ilgili soruşturma açıldı, ben de bir dilekçe verdim ifademi alın diye.

Ben de katkıda bulunmayı istiyorum bu mücadeleye, belki maklubeye kaşık sallayanları bilmiyorum ama o maklubeyi pişirenleri biliyorum, o yüzden ifade verme konusunda haftaya bir kez daha dilekçemiz olacak.

Umarım Adalet Bakanı bu defa bu ifadenin alınmasını sağlar diye düşünüyorum. Çaycının çorbacının içerde olduğu ama zenginlerin dışarda olduğu mücadele yapılamaz o gerçekten insanların vicdanlarını yaralar. İktidar bünyesindeki bu sözlü kavgaların umarım bir yararı dokunur bu mücadeleye.


"AK Parti ile herhangi bir mesaj alışverişimiz yoktur"

İYİ Parti ile AK Parti yakınlaşması söylentilerine de değinen Akşener şu ifadeleri kullandı:

Şu netlikte söyleyebilirim ki, AK Parti ile herhangi bir mesaj alışverişimiz yoktur.

Ne şahsıma ne arkadaşlarımıza ne de bizden oraya herhangi mesaj trafiği söz konusu değildir.

Bir resmin üzerinden bir kesim insan temennisini ifade ediyor bir kesim insan da speküle ediyor.


İttifak palamenter sisteme geçene kadar

Akşener, CHP ile ittifaklarının sürdüğünü hatırlatarak "Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçer de parlamenter sisteme yönelik bir adım atılırsa o zaman bambaşka bir Türkiye ile karşılaşacağız. O günün şartları neyi getirir bilmiyoruz ben onu söylüyorum ama bugün yapılan işbirliğinin sürdüğünü söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU