10 günde gişeyi kasıp kavurdu: Gözünü rekora dikti

"Ve bunun için diğer tüm filmlerden daha az harcadık"

Eleştirmenler devam filminin gösterişli ama hikaye ve içerik açısından eksik olduğunu yazmıştı (Warner Bros)

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmasına rağmen gösterime girdiği ilk hafta sonunda Kuzey Amerika'da 80 milyon dolar hasılat elde edince Legendary ve Warner Bros yetkilileri şaşkına döndü.

Bu hasılat tahminlerin iki katı değildi ama buna yeterince yakındı. Ve 10. güne gelindiğinde dünya çapında 361,1 milyon dolarlık etkileyici bir hasılata ulaşan film, gişe listesinin zirvesinde kaldı.

"Kesinlikle iyi hissediyoruz"

Peki sırada ne var? Josh Grode'un CEO olarak görev yaptığı yapım şirketi Legendary'nin dünya çapındaki prodüksiyon başkanı Mary Parent, "Bu kesinlikle heyecan verici bir sonuç" diyor.

Parent, "Yolculuğa devam etmek için iyi bir konumdayız ama Godzilla ve Kong'un nasıl ilerleyeceğini göreceğiz" diyerek ekliyor: 

Bunlar daha ilk günler ama kendimizi kesinlikle iyi hissediyoruz.

Godzilla ve Kong'un bu hafta Las Vegas'taki sinema işletmecileri ve Hollywood stüdyolarının yıllık buluşması Cinemacon'da önemli bir konu olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenler çoğunlukla filmle alay ederken, genel izleyici kitlesi ve aileler, korku filmleriyle tanınan yönetmen Adam Wingard'ın, Godzilla ve Kong'un güçlerini birleştirip gezegenin yok olmasını engellemeye çalışmaları halinde neler olacağına dair vizyonunu benimsedi.

Wingard, mart ortasında Hollywood Reporter'a verdiği röportajda üçüncü bir film yapma olasılığı hakkında konuşmuştu.

Yönetmen, "Her zaman bir üçleme yapmanın baştan çıkarıcılığı vardır ve bence girilecek bazı el değmemiş alanlar var" demişti. 

MonsterVerse'e stilize yaklaşımı yenilemeye devam etmenin yolları da var ve MonsterVerse'ün en güzel yanı, pek çok farklı yönetmenin kendine özgü tarzı ve renk paletiyle yaklaşmasına izin vermesi.

Yeni İmparatorluk'un, Godzilla, King Kong ve diğer canavar karakterleri içeren MonsterVerse sinematik evreni serisinin ABD'de en çok hasılat elde eden filmi olması bekleniyor. Mevcut rekor 200,6 milyon dolarla 2014 yapımı Godzilla'ya ait. 

500 milyon dolar kazanabilir

Gişe uzmanları yeni filmin ABD'de 230 milyon dolar, dünya genelindeyse 500 milyon dolar hasılat elde edeceğine inanıyor. 

Ancak yeni bir MonsterVerse rekoru kırıp Jordan Vogt-Roberts'ın yönettiği 2017 yapımı Kong: Kafatası Adası'nın (Kong: Skull Island) elde ettiği 568 milyon dolarlık hasılatı geçip geçemeyeceğini zaman gösterecek.
 


Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Dan Stevens'ın başrollerini paylaştığı film, çekirdek hayranlarına hitap etmeyi başarırken yeni ve genç kuşakları cezbetmeyi de başarıyor. 

"Bu filmi herkes severek yaptı"

Warner Bros yerel yapım başkanı Jeff Goldstein, sinema salonlarına katılımın günün her bölümüne yayıldığını ve çok sayılda ailenin de filmi izlemeye geldiğini söylüyor.

4. ya da 5. devam filmi olan herhangi bir yapımın bu tür bir iş başarması alışılmadık bir durum. Geçmişte Godzilla daha genel bir izleyici kitlesi çekmişti. Bu muhteşem bir film, muhteşem bir pazarlama kampanyası ve muhteşem bir randevuydu.

Parent şöyle ekliyor: 

Bu filmi herkes severek yaptı. Ve bu film için diğer tüm filmlerden daha az harcadık.

Prodüksiyon maliyetlerinin genellikle düştüğü değil arttığı düşünüldüğünde bu da yapım şirketi için bir haber. 

Yeni İmparatorluk net 135 milyon dolara mal olurken, diğer filmlerin net maliyeti 150-175 milyon dolar arasında değişiyor.

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girdi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, TheVerge

DAHA FAZLA HABER OKU