ABD-Avrupa yaptırımları Hamas üzerindeki baskıyı artırıyor

İsrail bir yandan saldırılarını yoğunlaştırırken, diğer yandan yardım girişi için yeni bir kapı açtı

İsrail güçleri ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Filistinliler eşyalarıyla birlikte Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki en-Nuseyrat'tan ayrıldı / Fotoğraf: AFP

İsrail, Hamas’ın Gazze Şeridi'ndeki hakimiyetini ortadan kaldırmak için saldırılarını yoğunlaştırırken hareket, Batı'nın yeni yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı.

ABD Hazine Bakanlığı dün (Cuma), aralarında İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde olarak bilinen Huzeyfe el-Kahlut'un da bulunduğu Gazze ve Lübnan'daki dört Hamas yetkilisine yaptırım uygulandığını duyurdu. Bakanlık, kararın Hamas'ın siber saldırılar ve insansız hava araçlarının (İHA) kullanımı da dahil olmak üzere daha fazla saldırı düzenleme kabiliyetini engellemeyi amaçladığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin bu adımı, Avrupa Birliği'nin (AB) 7 Ekim'de İsrail'e yapılan saldırı sırasında işlenen cinsel şiddet eylemleri nedeniyle Hamas ve İslami Cihad'ın askeri kanatlarına uyguladığı yaptırımlarla birlikte geldi.

AB, iki Filistinli grubun savaşçılarının ‘yaygın ve sistematik bir şekilde cinsiyete dayalı şiddet uyguladıklarını ve bunu bir savaş silahı olarak kullandıklarını’ bildirdi.

Hamas üzerindeki ABD-Avrupa yaptırımlarının yoğunlaşmasıyla eş zamanlı olarak İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezindeki en-Nuseyrat, el-Muğraka ve el-Meğazi bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucu onlarca Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü ise İsrail'den Gazze Şeridi'ne gıda yüklü ilk insani yardım tırlarının yeni kuzey geçidinden giriş yaptığını duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU