YSK, İYİ Parti'nin Ordu seçimlerine ilişkin itirazını reddetti… Zorlu: Kaybeden Ordu halkı ve milli irade oldu

YSK, İYİ Parti’nin, Ordu’da seçimin iptal edilerek yeniden yapılması talebiyle yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu reddetti

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Yüksek Seçim Kurulu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazı ile partilerin il ve ilçelerde yaptığı itirazlar değerlendirildi.

Toplantıda alınan karara göre, İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu reddedildi.

Ordu’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP'nin adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 puanla birinci sırada tamamlamıştı. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy almıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise YSK kararının ardından yaptığı açıklamada, "Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur" dedi.

Zorlu açıklamasında şunları kaydetti:

Maalesef az önce ek gündemle toplandığı belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Ordu’daki haklı itirazımızı reddetmiştir. Bunca delil ve usulsüzlüğe rağmen kısıtlı bir vakit aralığında toplanılarak alınan bu kararın gerekçelerini Türk Milletine açıklamak zorundadırlar. Seçimlere düşürülmüş olan bu şaibe gölgesi asla ortadan kalkmayacaktır. Kaybeden Ordu halkı ve milli irade olmuştur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU