Ünlü yönetmen tanınmamış korku filmine övgüler yağdırdı: "Gizli cevher"

Üç Oscarlı sinemacı 2013 yapımı film için "eşsiz" dedi

Bir buçuk saatlik film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 82 gibi yüksek bir puan aldı (Metrodome Distribution)

Usta sinemacı Guillermo del Toro, pek bilinmeyen bir korku filminden övgüyle bahsetti. Del Toro, filmin yönetmeninden de kısa sürede yanıt aldı.

Modern çağın en ilginç auteur'lerinden biri olarak kabul edilen del Toro, aralarında Pan'ın Labirenti (Pan's Labyrinth), Hellboy, Kabus Sokağı (Nightmare Alley) ve Pinokyo'nun (Guillermo del Toro's Pinocchio) da bulunduğu çok sayıda beğenilen filme imza attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetenekli sinemacı, Pinokyo uyarlamasıyla En İyi Animasyon ve 2017 yapımı Suyun Sesi'yle (The Shape of Water) En İyi Yönetmen ve En İyi Film dahil olmak üzere toplam üç Oscar kazandı.

Meksikalı del Toro, sosyal medyada The Borderlands adlı bir filmden övgüyle bahsetti. 59 yaşındaki yönetmen, korku türündeki yapımı "gerçekten eşsiz bir film" diye niteledi. 

2,5 milyona yakın takipçisine tavsiyede bulunan ödüllü yönetmen, "bilge ve sürükleyici" ifadelerini kullandığı film için "bilinmeyen bir cevher" yorumunu yaptı.

Yönetmenin cevabı gecikmedi

The Borderlands'in yönetmeni Elliot Goldner da del Toro'nun sözlerinin ekran görüntüsünü kendi hesabında paylaştı. Aldığı övgüler karşısında heyecanlanmış görünen Goldner, "Günüm Guillermo del Toro'nun bu muhteşem tweet'i sayesinde daha iyi olamazdı, değil mi?" dedi.
 


The Borderlands, gizemli olayları aydınlatmak için ücra bir kiliseye giden Vatikan müfettişlerinden oluşan bir ekip hakkında 2013 yapımı bir korku filmi. Ekip kısa süre içinde kilisede yaşananların tahmin edilenden çok daha rahatsız edici olduğunu keşfediyor. 

Buluntu film tarzında çekilen The Borderlands'de Gordon Kennedy, Robin Hill, Aidan McArdle, Sarah Annis, Lee Arnold ve Drew Casson gibi nispeten tanınmamış bir oyuncu kadrosu da rol alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, DreadCentral

DAHA FAZLA HABER OKU