Usta yönetmenin 120 milyon dolarlık tutku projesi Cannes'da

Senaryoyu 1980'lerde kaleme almıştı

Megalopolis daha önce filmin bütçesinin önemli ölçüde arttığı ve ekipteki tüm departmanların ya kovulduğu ya da istifa ettiği haberleriyle manşetlere taşınmıştı (Pixabay)

Usta yönetmen Francis Ford Coppola'nın tutku projesi Megalopolis, Cannes Film Festivali'nde yarışma bölümünde gösterime girecek. 

Proje hakkında bilgi sahibi bir kişinin aktardığına göre film, ilk gösterimini 17 Mayıs'ta gala bölümünde yapacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Megalopolis; Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Coppola'nın kız kardeşi Talia Shire, Shire'ın oğlu Jason Schwartzman, Aubrey Plaza, Chloe Fineman, Kathryn Hunter, Dustin Hoffman, D.B. Sweeney, Baily Ives, Grace VanderWaal ve James Remar gibi yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna sahip. 

Coppola senaryoyu 1980'lerde kaleme aldı ve sonunda projeye kendi bütçesinden yaklaşık 120 milyon dolar para yatırarak filmi hayata geçirdi.

"Onu tekrar ağırlamak onurdur"

Geçen hafta Cannes Film Festivali direktörü Thierry Fremaux, Variety'ye yaptığı açıklamada ünlü yönetmene son filmini bu yıl 77. kez düzenlenecek festivalde göstermesi için teklif götürdüğünü açıkladı.

1995'ten beri Cannes'da görev yapan Fremaux, "Megalopolis onun uzun zamandır gerçekleştirmek istediği bir projeydi ve bunu bağımsız olarak, kendi tarzında, bir sanatçı olarak yaptı" dedi.

Cannes Film Festivali'nin efsanesini inşa etti ve yeni filmini sunmaya gelen bir yönetmen olarak onu tekrar ağırlamak bir onur olacak.

Megalopolis'in prodüksiyonu geçen yıl tamamlandı ve 28 Mart'ta Los Angeles'taki Universal CityWalk IMAX Theater'da stüdyo başkanları, dağıtımcılar ve alıcılardan oluşan yıldızlarla dolu bir konuk listesinin önünde ilk kez gösterildi.

"Tarif edilemez bir muamma"

85 yaşındaki Coppola'nın sık sık "tarif edilemez bir muamma" diye nitelendirdiği filmin konusu belirsizliğini korurken resmi özetiyse şöyle:

Roma'nın kaderi, siyasi hırs, deha ve çatışmalı aşkın bu destansı hikayesinde kendi sosyal sorunlarını çözemeyen modern bir dünyaya musallat oluyor.

Hikayenin New York'un "Yeni Roma" diye adlandırılan bir alternatif gerçeklik versiyonunda geçtiği bildiriliyor.

Cannes seçkisinin tamamı perşembe günü açıklanacak.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU