Dünya Gıda Programı, Sudan'daki kıtlığın kötüleştiği uyarısında bulundu

WFP Sudan Temsilcisi Rowe, “Korkarım ki bu kurak mevsimde Sudan'ı kasıp kavuran eşi benzeri görülmemiş düzeyde kıtlık ve yetersiz beslenme göreceğiz” dedi

Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde Dünya Gıda Programı tarafından gerçekleştirilen bir gıda dağıtım operasyonu / Fotoğraf: AP

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ,Sudan'daki açlık krizinin, buradaki insanlara mümkün olan tüm insani yardım koridorlarından sürekli bir yardım akışı sağlanmadığı takdirde daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın Alman haber ajansı DPA’dan aktardığı habere göre WFP Sudan Temsilcisi ve Ülke Direktörü Eddie Rowe dün yaptığı açıklamada, “Korkarım ki bu kurak mevsimde Sudan'ı kasıp kavuran eşi benzeri görülmemiş düzeyde kıtlık ve yetersiz beslenme göreceğiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rowe, Çad üzerinden insani yardım koridorunun geçici olarak askıya alınmasının yanı sıra devam eden çatışmalar, insani yardım sevkiyatları için zaman alan izin prosedürleri, bürokratik engeller ve güvenlik tehditlerinin, insani yardım çalışanlarının Sudan'daki açlık ihtiyaçlarını karşılamak için gereken ölçekte faaliyet göstermesini imkânsız hale getirdiğini kaydetti.

Rowe, “Gıda nakliyesi için tüm koridorlar, özellikle de Çad'daki Adre'den açlık seviyelerinin endişe verici olduğu Batı Darfur'a giden koridor açık kalmalı” dedi.

Rowe ayrıca WFP ve ortaklarının, Kuzey Darfur'da günde bir öğün yemek için mücadele eden insanlara erzak dağıtılabilmesi konusunda acilen güvenlik garantisine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre Sudan nüfusunun yarısı, yani yaklaşık 25 milyon kişi, insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Yaklaşık 18 milyon kişi de akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya.

Sudan, 15 Nisan 2023'ten bu yana Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Çatışmalar sonucu 6,3 milyonu ülke içinde olmak üzere, yaklaşık 8,1 milyon kişi yerinden edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU