Doja Cat'ten saçını eleştirenlere veryansın

Doja Cat, Instagram Live'da doğal 4C saç tipini "halı" veya "koyun yünü"ne benzeten yorumları yerden yere vurdu

(AFP)

Doja Cat doğal saçları hakkında olumsuz yorumlar yapan internet trollerine meydan okudu.

28 yaşındaki rapçi, yakında çıkacak olan teklisi "MASC" için kıvırcık saçlarının yakından çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmasının ardından geçen günlerde bir Instagram Live'da eleştirilere yanıt verdi. Hayranlarına seslenen Doja Cat (gerçek adı Amala Ratna Zandile Dlamini) doğal saçlarını "halı" ya da "koyun yünü"ne benzeten yorumları sertçe eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pop Crave'e göre şarkıcı Instagram Live'da, "Bir yorum örüntüsü görüyorum. Yorumlar bölümünde saçımın kasık kılı mı, halı mı yoksa koyun yünü mü olduğunu söyleyen insanların tutarlı bir örüntüsünü görüyorum" dedi.

Ve bunlar soru bile değil... Bazıları sanki öyleymiş gibi konuşuyor.

Siyah kadınları doğal saç tiplerini benimsemeye teşvik eden bir hareket devam ederken, Paint The Town Red'i seslendiren rapçi, sıkı dalgalar ve yoğun buklelerle karakterize edilen doğal 4C saç modelini "koyun, kasık kıl, halı, patlamış mısır ve bunun gibi şeylere" benzetip kendisini eleştirenlerin yorumlarını fark ettiğini söyledi.

Ünlü şarkıcı, "İlerlemeliyiz. Hadi İlerleyelim. Büyüyelim" diyerek takipçilerini teşvik etti.

Size ne yapacağınızı söyleyemem. Ben sizin lanet olası ebeveyniniz değilim. Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Doja Cat görünüşü nedeniyle ilk kez olumsuz yorumlarla karşılaşmıyor. Woman'ı seslendiren şarkıcısı 2022'de saçlarını ve kaşlarını kazıttıktan sonra internet trollerine yanıt vermek zorunda kalmıştı. Saçlarındaki bu büyük dönüşümü ilk kez gösterdikten sonra yeni görünümünden duyduğu mutluluğu paylaşmış ve hayranlarına "hiç bu kadar mutlu hissetmediğini" söylemişti.
 


Ancak şarkıcı günler sonra saç stilini eleştirenlerin sadece onun cinsel açıdan çekici olmasıyla ilgilendiğini iddia etmişti.Doja Cat, eski adı Twitter olan X'te, "Bir Grammy kazandım ve dünyayı dolaştım, bir numara olan şarkım oldu ve platin plak aldım. Hit üstüne hit yapıyorum ve hepiniz sizin için cinsel açıdan çekici görünmemi istiyorsunuz... Gidin kendinizi becerin" diye yazmıştı.
 


Say So'yu seslendiren şarkıcı, Instagram Live'da yaptığı açıklamada, "saçı olmasını hiç sevmediğini" ve özellikle kaynak saçlarla egzersiz yapmak zorunda kaldığında peruklarla uğraşmaktan sık sık rahatsız olduğu için kafasını kazıtmaya karar verdiğini açıklamıştı. Doja Cat, takipçilerine, "Saçlarımın olmasını sevmiyorum. Saçım olmasını hiç sevmedim. Hayatım boyunca 'Bu harika' dediğim tek bir an bile olmadı" demişti.

Saçım olmasını hiç sevmiyorum.

Spor yaparken peruklarının sürekli kafasından kayıp soyulmaya başladığını ve saçını bu kadar geç kazıtmasına şaşırdığını açıklamıştı.

Şarkıcı, "Bu gerçekten hoşuma gidiyor... Kendimi hiç bu kadar mutlu hissetmemiştim... Saçlarımı kazıtmanın beni bu kadar olumlu etkilemesi çok komik" diye devam ederek yeni saç modelinin saçları için endişelenmek zorunda kalmadan yüzme, sörf ve egzersiz gibi aktivitelerin tadını çıkarmasına olanak sağlayacağını eklemişti.

Doja Cat sözlerine, "Bu daha iyi, çok daha iyi" diye devam etmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU