İsrailli muhalefet lideri: Biden, çoğu İsrailli gibi Netanyahu’ya olan güvenini kaybetti

Lapid: Biden, Netanyahu’nun İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini söylerken haklı

Fotoğraf: Reuters

İsrail Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Genel Başkanı ve muhalefet lideri Yair Lapid, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya olan güvenini kaybettiğini söyleyerek, bunun şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre Lapid, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Başkan Biden, Netanyahu’nun İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini söylerken haklı. Ne yazık ki ben de onunla aynı fikirdeyim” dedi

ABD’nin Netanyahu’ya olan güvenini kaybettiğini söyleyen Lapid, “Bu şaşırtıcı değil. Hükümetinin yarısı ona güvenmiyor ve İsrail vatandaşlarının çoğu Netanyahu’ya olan güvenini uzun zaman önce kaybetmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Lapid, Netanyahu’yu, sadece kendi siyasi çıkarlarını öncelemekle de suçladı.

Biden, MSNBC kanalında yayınlanan bir programa verdiği röportajda, Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik savaşının dünyayı Tel Aviv’in aleyhine çevirerek, İsrail’e yardım etmekten çok zarar verdiğini ifade etti.

Lapid, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir açıklamada, İsrail’de erken seçim çağrısında bulunarak, savaş kabinesine katılmaması hakkında şunları söyledi;

7 Ekim felaketinden sonra hükümete girseydik, Netanyahu Knesse’te ülkedeki en büyük oran olan, 106 sandalyelik bir koalisyonu hediye olarak alacaktı. Böyle bir durumda, İsrail vatandaşlarına ve dünyaya verilen mesaj, Netanyahu’yla ilgili hiçbir sorun olmadığı, ona güvenilebileceği, liderliğinde de bir sorun olmadığı ve sonsuza kadar kalabileceği mesajı olurdu.

Lapid ayrıca Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına da değinerek, “Yahudi halkı Holokost’tan bu yana en büyük felaketi yaşadı. Bunun sorumlusu kim olursa olsun gitmeli, savaş stratejisiz yürütülüyor ve kaçırılanlar henüz geri dönmedi. İsrail’in şu anda her şeyden çok ihtiyacı olan şey seçimler ve hükümet değişikliğidir” diye ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU