İsrail Dışişleri Bakanı: Refah sakinleri askeri operasyondan önce tahliye edilecek

Katz bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in sivillere zarar verme niyetinde olmadığını öne sürdü

Fotoğraf: Reuters

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Gazze Şeridi’ndeki Refah şehrine yönelik kara operasyonuna başlamadan önce bu şehirdeki sakinlerinin Gazze’nin batısı ve diğer bölgelerine tahliye edileceğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın İsrail Yayın Kurumu’ndan alıntı yapan Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığı habere göre, Katz bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in sivillere zarar verme niyetinde olmadığını öne sürdü.

Katz, “Bir milyondan fazla Filistinliyi kuzeyden güneye tahliye ettik ve şimdi onları Refah operasyonundan önce batıya ve diğer bölgelere taşımak zorundayız” dedi.

Ayrıca, ABD’nin Gazze’ye yönelik savaş hedef hedeflerini desteklediğini, ancak Başkan Joe Biden’ın İsrail’in Refah’taki askeri operasyonundan önce Filistinlileri tahliye etme planını görmek istediğini söyledi.

Biden dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki savaşı yönetme tarzıyla ‘İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini’ söyledi.

Biden, MSNBC’ye verdiği röportajda, Netanyahu’nun İsrail’i savunma ve Hamas’a saldırmaya devam etme hakkı olduğunu vurguladı, ancak 30 binden fazla insanın sadece ‘Hamas’ın peşinden giderek öldürülemeyeceğini’ ifade etti.

Biden programda, ‘Başbakan Binyamin Netanyahu konusunda sizin kırmızı çizginiz nedir? Bir kırmızı çizginiz var mı? Örneğin Refah’ın işgali bir kırmızı çizgi olabilir mi?’ sorusuna ise, “Bu bir kırmızı çizgidir, ancak asla İsrail’e desteği sürdüreceğim, İsrail’in savunulması halen kritik önemde” şeklinde yanıt verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU