Irak'ta aşiret anlaşmazlığı güç kullanılarak çözüldü

Irak özel kuvvetleri, Zikar vilayetindeki çatışmaların ardından ülkenin güneyindeki ‘en şiddetli aşiret çatışmasını’ sona erdirdi

Zikar vilayetindeki güvenlik operasyonu çok sayıda militanın tutuklanmasıyla sona erdi.

Şarku'l Avsat'a konuşan bir güvenlik kaynağı “Nasıriye'nin doğusundaki el-Islah bölgesindeki kolluk kuvvetleri operasyonları, Âli Ömer ve er-Rumeyd aşiretlerine ait yüzlerce çeşitli silahın ele geçirilmesinin yanı sıra 120 kişinin gözaltına alınmasıyla resmen sona erdi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gelişme, vilayette daha önce Ekim 2023'te Iraklı Şiilerin en büyük dini mercii olan Ayetullah Ali es-Sistani tarafından başlatılan barış girişimine bağlı olduklarını açıklayan iki aşiret arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların çatışmaya dönüşmesi ve her iki tarafta da ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan bir çatışmanın patlak vermesinden günler sonra geldi.

Çatışmanın büyümesi ve iki taraf arasındaki ateşkesin bozulması sonucunda hükümet, krizi çözmek için askeri uçak ve insansız hava aracı (İHA) tahsisi duyurmak zorunda kaldı.

İki aşiret arasındaki son çatışma geçtiğimiz hafta meydana geldi. Ağır silahların kullanıldığı ve çok sayıda evin yakıldığı çatışma sırasında Zikar'daki İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Albay Aziz Faysal öldürüldü.

Kaynak, “Kolluk kuvvetleri operasyonları, kanun kaçaklarını takip etmek, aşiretlerin elinde bulunan silahları aramak ve bunlara el koymak için vilayetin kuzeyindeki eş-Şatra bölgesinde ikinci aşamaya geçti” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU