CHP Genel Başkanı Özel: Kütahya'nın önemli sorunu, Ege'nin küçülen tek şehri olması

Özel, “Kütahya Belediye Başkan Adayımızı hep birlikte ortak akılla, örgütümüzün tam mutabakatıyla, çok inanarak ve güvenerek belirledik” dedi

Fotoğraf: X / @CHPfotograf

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

“Kütahya yerel seçimlerde bizim geçtiğimiz dönemde umduğumuz başarıyı elde edemediğimiz bir şehirdi” diyen Özel   “Biz Kütahya Belediye Başkan Adayımızı hep birlikte ortak akılla, örgütümüzün tam mutabakatıyla, çok inanarak ve güvenerek belirledik. Ardından yapılan kısa vadeli ölçümlerde de Kütahya'da, siyasetteki amiyane terimle adayımız tuttu. Aday çok ciddi bir toplumsal destek görüyor” ifadelerini kullandı.

CHP’nin, “Yerel Yönetimlerde Eşgüdüm, Eğitim ve Denetim Birimi” kurduğunu ve  genel koordinatörlüğüne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in getirildiğini hatırlatan Özel şunları söyledi:

Yerel seçimlerden sonra şöyle bir süreci takip etmek istiyoruz: Yeni seçilen belediye başkanlarımız, örneğin Kütahya belediye başkanımız seçildiği gün, CHP ondan Amerika'yı yeniden keşfetmeyi beklememesi gerekiyor. Kütahya ölçeğindeki illerdeki hazır projelerimiz, başarıya ulaşmış olan, bundan önceki projelerimizin hazır, nasıl yapılacağı, nasıl bir insan kaynağına ihtiyaç olduğu, nasıl bütçelendirileceği, bir dış kaynak ihtiyacı varsa iller başkasından, yurt dışından nasıl fonların bundan önceki belediyelerimiz tarafından alındığının paket olarak başarılı projelerin en basitinden, en komplikesine sayın başkanlarımıza bir sunum yapılacak.

Ardından CHP’li belediyelerin başarılı projelerinde ortaklaştırma, bunların tek tipleştirilmesi, örneğin sosyal kartların verilmesi, son dönemlerde CHP'li belediyelerin çokça yaptığı düşük gelir seviyesindeki ailelere sosyal yardımların dijital kartlar üzerinden yapılması, esnafla şehrin bütünleştirilerek sosyal kartların içine yapılacak kırmızı et yardımının şehrin kasaplarından alınması, yapılacak sosyal yardımların şehrin esnafları tarafından kullanılması şeklinde çok başarılı uygulamalarımız var.

Kütahya'nın önemli sorunu, Ege'nin küçülen tek şehri olması. Bir kez bunu durdurmak gerekiyor. Yani kan kaybeden bir hastanın önce bunu durdurması, iyileştirilmesi, güçlendirilmesi, sonra sahaya çıkarılması lazım. İlk önce bu göç veren, umut olmayan şehir durumundan çıkmak gerekiyor. Dile gelecek konulardan birisi ara eleman problemi, yetişmiş eleman problemi. Hatta biz ona artık aranılan eleman problemi diyoruz. Kütahya'da bunun çok önemli bir sıkıntı olduğunu biliyoruz.

Daha sonra Kütahya’da düzenlenen mitingde konuşan Özel, Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik sözlerine de değindi. Özel,  şunları kaydetti:

8 Mart’tan itibaren bütün belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacaklar. CHP’li belediyeler kadın hakları konusunda, hayvan hakları konusunda taahhütnameleri konusunda taaddütte bulunacaklar. Dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı. CHP’li belediyeler, kişilerin dini inancı, hangi siyasi görüşe bağlı kalmaksızın belediye hizmetlerine eşit sunacaklarına, belediye kapılarının kapılarını herkese açık olacaklarına dair söz verecekler.

“Belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” demişti

Özgür Özel'in de katıldığı dünkü Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı öncesinde konuşan Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" diye konuşmuştu.

 

Independent Türçe 

DAHA FAZLA HABER OKU