Irak İçişleri Bakanı: Irak-Suriye sınırı ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldı

Irak İçişleri Bakanı Şemmari, “Mossad’ın Erbil’de olup olmadığını bilmiyorum” dedi

Irak İçişleri Bakanı dün Bağdat’ta düzenlenen Er-Rafidain forumunda  / Fotoğraf: X

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şemmari, Irak-Suriye sınırının ‘akıllı kameralar’ ve beton bariyerlerle donatıldığını söyledi.

Ancak Şemmari, PKK’nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) varlığı nedeniyle, durumun komşu Türkiye açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Şemmari, dün başkent Bağdat’ta düzenlenen Er-Rafidain forumunda yaptığı konuşmada, “Türk müdahalesiyle, PKK’ya karşı savaş alanı olarak kullanmak üzere sınır bölgeleri ele geçirildi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan, Duhok (kuzey) tarafındaki sınırın Türk müdahalesine maruz kaldığını ve PKK ile çatışma alanına dönüştüğünü dile getirdi.

Şemmari, “Hükümet, PKK konusunda Türkiye ile koordinasyonu sürdürüyor, ancak bölgenin engebeli yapısı nedeniyle konunun zamana ihtiyacı var” dedi.

İçişleri Bakanı, İran’ın ‘Mossad’ın IKBY bölgesindeki varlığına’ ilişkin suçlamaları hakkında gelen bir soruya, “IKBY’deki soruşturma dosyasını incelemedim ve Mossad’ın orada olup olmadığını bilmiyorum” diyerek yanıt verdi.

Şemmari, uyuşturucu ticaretiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Uyuşturucunun kendi ülkelerinden Irak’a girişi konusunda bölge ülkelerindeki yetkililerle aramızda büyük bir işbirliği var” dedi.

Bakan ayrıca, Irak ve Suudi Arabistan’ın uyuşturucu meselesiyle mücadelede en şeffaf ülkeler olduğunun altını çizdi.

Bireylerin, madde kullanımına yeniden başlamalarını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen rehabilitasyon merkezlerine yönlendirileceğini belirtti.

Forumun konuklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk ise, “Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı vardır ve Irak’ı işgal etme arzusu yoktur” dedi.

Kutluk, “Buradaki üslerimizin varlığı, Irak topraklarından Türkiye’ye yönelik saldırıların önlenmesine yöneliktir. Türkiye Irak’ın egemenliği tehdit edildiğinde, Irak’taki güçleri kullanarak onun güvenliğini korumak için harekete geçti” diye ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU