Jill Biden'ın etkinliğindeki Gazze eylemine izleyiciler müdahale etti

Protestocu, "Kadınları kutlamaktan ve kadınların yetkili konumlarda bulunmasının öneminden bahsederken, Gazze'de yaşanan kadın cinayetleri konusuna değinilmemesi beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı" dedi

(AP)

ABD First Lady'si Jill Biden'ın katıldığı bir etkinlikte Gazze'de ateşkes çağrısı yapan bir protestocu kalabalık tarafından sertçe yakalanıp çekiştirildi.

Dr. Biden cumartesi günü Nevada'nın Las Vegas ve Arizona'nın Tuscon kentinde konuşma yaptı ve Tuscon'daki Fox Theatre'da First Lady'nin konuşmasını bölen birkaç protestocu yerleşkeden uzaklaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

USA Today'in aktardığı üzere First Lady'nin, Cumhuriyetçilerin kürtaj haklarını kısıtlama çabalarına odaklandığı konuşması 15 dakika boyunca en az 4 kez kesildi.

"Jill, sen ve Başkan ne zaman Gazze'de ateşkes çağrısı yapacaksınız?" diye soran bir protestocu izleyiciler tarafından aşağı çekildi ve ardından güvenlik tarafından dışarı çıkarıldı.

Answer Coalition diye bilinen aktivist grup olayın videosunu paylaştı:

 


Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de düzenlediği ve yaklaşık 1200 kişinin öldüğü saldırıya İsrail'in verdiği karşılığın başlamasından bu yana Gazze'de, çoğu İsrail'in genellikle ayrım gözetmeyen bombardıman operasyonu sonucu 30 binden fazla kişi öldürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaşın amacının Hamas'ın kökünü tamamen kazıyarak yok etmek olduğunu söylerken, pek çok gözlemci bunun altından kalkılamayacak bir görev olduğunu ifade ediyor.

Dr. Biden "Donald Trump ömrünü bizi aşağılayıp varlığımızı değersizleştirmekle geçirdi. Kadınların bedenleriyle alay ediyor, başarılarımıza saygısızlık ediyor ve saldırılarla övünüyor" dedi.

Şimdi de Roe-Wade'i ortadan kaldırmakla övünüyor.

First Lady "Donald Trump kadınlar ve ailelerimiz için tehlikeli. Onun kazanmasına izin veremeyiz" diye ekledi.

Bedenlerimiz tehdit altındayken, kızlarımızın geleceği tehlikedeyken, ülkemiz ve özgürlüğü pamuk ipliğine bağlıyken, biz sarsılmaz ve durdurulamaz oluruz.

Kaliana Venet, Dr. Biden'ın konuşmasını kesen protestoculardan biriydi. USA Today'e konuşan Venet, İsrail'in soykırımdan suçlu olduğunu düşündüğünü ve sonbahardaki seçimde ABD Başkanı Joe Biden'ı desteklemeyeceğini söyledi.

Gazeteye konuşan protestocu, "Kadınları kutlamaktan ve kadınların yetkili konumlarda bulunmasının öneminden bahsederken, Gazze'de yaşanan kadın cinayetleri konusuna değinilmemesi beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Gazze'de anestezi olmadan sezaryen olan kadınlar var. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde, küvözlerde güçleri olmadığı için ölen çocuklar var.

Biden yönetimi hâlâ İsrail'i desteklese de sivillerin zarar görmesini önlemek için daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirterek Gazze'ye havadan yardım göndermeye başladı.

Başkanlığı sırasında Netanyahu'yla aynı çizgide hareket eden Trump'ın seçilmesi halinde İsrail'in herhangi bir savaş çabasını engellemesi hiç olası görünmüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU