Yeni Karate Kid filminin kadrosuna ödüllü aktör de katıldı

10 yıldır hiçbir filmde rol almamıştı

Kült filmde Pat Morita'nın canlandırdığı usta Miyagi, karete öğretirken meşhur "Cilala, parlat, cilala, parlat" repliğini tekrarlamıştı (Columbia Pictures)

2024'ün beklenen yapımlarından biri olan yeni Karate Kid filmi, oyuncu kadrosuna önemli bir isim daha ekledi. 

Hayranların heyecanla beklediği yapım, popüler Netflix dizisi Cobra Kai'ı da içeren dövüş sanatları serisinin 6. filmi olacak. 

Robert Mark Kamen tarafından yazılan ve John G. Avildsen tarafından yönetilen 1984 yapımı ilk filmin başrollerinde Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue ve William Zabka yer almıştı.

The Karate Kid, dul annesiyle birlikte Los Angeles'ın Reseda mahallesine taşınan New Jerseyli genç Daniel LaRusso'nun hikayesini anlatıyordu.
 


Serinin yeni filmi, ilk "karateci çocuk" Daniel LaRusso'yu yeniden canlandıracak Ralph Macchio'yla 2010 yapımı yeniden çevrimde bilge dövüş sanatları akıl hocası Bay Han rolünü yeniden oynayacak Jackie Chan'i bir araya getirecek.

10 yıldır film çekmeyen aktör kadroya katıldı

Hollywood Reporter'ın haberine göre Joshua Jackson, Karate Kid serisinin yeni filmie resmen dahil oldu.

45 yaşındaki aktörün hangi rolü oynayacağı belli olmasa da filmin ana karakterlerinden birini canlandıracağı aktarılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jackson, en son 2015 yapımı Sky'da başrolde yer almış ve bu filmde eski sevgilisi Diane Kruger ve Norman Reedus'la birlikte oynamıştı.

1990'ların sevilen gençlik dizilerinden Dawson's Creek'le meşhur olan Amerikalı aktör, neredeyse 10 yıldır hiçbir filmde rol almamıştı.

6 sezon boyunca devam eden Dawson's Creek, 5 Oscar adayı aktris Michelle Williams, Tom Cruise'un eski eşi Katie Holmes ve James Van Der Beek gibi isimleri de meşhur etmişti.

Netflix dizilerinin yönetmeni çekecek

Karate Kid serisinin yeni filmini, I'm Not Okay With This ve The End of the F***ing World gibi Netflix dizileriyle tanınan Jonathan Entwistle yönetecek.

Karen Rosenfelt'in yapımcılığını üstlendiği filmin vizyon tarihi 13 Aralık olarak belirlendi.

Jackson, televizyon dünyasının aranan isimlerinden biri ve genellikle ciddi ya da karanlık karakterlere hayat veriyor. 

Yakın zamanda Öldüren Cazibe'nin (Fatal Attraction) dizi uyarlamasında da rol alan Jackson, gerçek olaylardan esinlenen Dr. Death'teki performansıyla 2022 Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü'nü kazanmıştı. 

HBO dizisi Little Fires Everywhere'de Reese Witherspoon ve Kerry Washington'la birlikte rol alan aktör, Showtime'ın Emmy ödüllü draması The Affair'de de başrol oynamıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU