DEM Parti Eş Başkanı Hatimoğulları: AKP 28 Şubat'ın mağduruyken varisi oldu

Batman ve ilçelerinde seçim çalışmalarına devam eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bölgede pek çok merkezde seçmen kaydırıldığını öne sürdü

Fotoğraf: Twitter

Hatimoğulları; AK Parti iktidarının 28 Şubat'ın mağduruyken, varisi olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatimoğulları "Sayılı günler var ve çok çalışmamız lazım. Evet, AKP iktidarının kayyımcı zihniyeti bu seçimlerdeki hilelerde de devam ediyor. Birçok yere oy kaydırdığını, asker, polis kadrosu kaydırdığını çok iyi biliyoruz. Bunu bizler boşa düşürebiliriz" dedi.

Seçmenlere çağrıda bulunan Hatimoğulları şunlarlı söyledi:

Sizden ricam sadece Beşiri ya da Batman için değil, nerede bir tanıdığınız varsa nerede bir eş dost, akraba varsa zorunlu sebepler ya da gönüllü başka bir kente gitmiş ve yerleşmişse onları gelip kendi kentlerinde Gercüş'te, Batman'da oy kullanmalarını sağlamak için çalışalım. Sizden en büyük ricamızdır, gece gündüz demeden çalışalım ve telefon rehberinizi taramanızı istiyoruz. Rehberimizde kayıtlı olan eş, dost, akraba kim varsa hangi kentte ise ona diyelim ki mesela İstanbul ya da Ankara’da ise ama oyu buradaysa ona diyelim ki en yakın DEM Parti ilçe teşkilatına gitsin, başvurusunu yapsın, kimlik bilgilerini versin ve onların kendi kentlerine gelip oy kullanmalarını bizler sağlayacağız. 

Seçim çalışmaları kapsamında sular altında kalan Hasankeyf'e de geçen Hatimoğulları, sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Antakya için yaşadığım acıyı, Samandağ için yaşadığım acıyı yüreğimin ta derinlerinde Hasankeyf için hissettim. Hasankeyf'i tek tipleştirmek istemişler, tarihi eserleri, dokuyu yok etmek istemişler. Bu aslında sizlerin dedelerimizin, nenelerimizin elleriyle büyüterek bu günlere getirdikleri kentlerin kimliğini yok etmeye çalışmaktır, kimlik düşmanlığıdır, kent, tarih düşmanlığıdır ve aynı zamanda kentin dokusuna bu zararları vererek kültürel turizmi etkilemişlerdir. Hasankeyf başta olmak üzere Batman ve insanların gelip görmek isteyeceği buradaki esnafın fazlasıyla faydalanabileceği, katkı sunacağı bir yöntemdir bu. Size söz veriyoruz. Belediyelerimizi yeniden kazandığımızda, yeni belediyeleri kazandığımızda Batman, Hasankeyf ve buradaki tüm tarihi dokunun bütün dünyaya tanıtılacağının sözünü veriyoruz. Buraya bir turizm akınının gerçekleşmesinin sözünü veriyoruz. 

Seçimleri kazandıkları takdirde kapatılan kadın kurumlarını yeniden açacaklarını belirten Hatimoğulları; 28 Şubat'ın yıldönümü olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

97’de 28 Şubat darbesi gerçekleştiğinde yani asker postalları, tanklar, toplar sokağa düştüğünde o zaman AKP iktidarı darbeye karşı bir tavır izliyordu. Ama inanın ki daha sonraki AKP’nin büründüğü kılıf bu darbecilerden de daha tehlikeli bir kılıf. Biri asker postallarıyla, diğeri polisle, yargıyla ve devletin bütün erkiyle halklara diz çöktürmeye çalışarak bir darbe gerçekleştirmiştir. 28 Şubat’ın mağduru şimdi 28 Şubat’ın varisi olmuştur. Saray, Ergenekon el ele karanlık bir Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyorlar şuan.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU