Dune'un yazarının oğlu devam filmini yorumladı

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki önümüzdeki ay sinemalarda gösterime giriyor

Dune'un yazarı Frank Herbert'in oğlu, yeni film uyarlaması Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) hakkındaki kararını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denis Villenueve'in yönettiği film, Herbert'in ilk Dune romanının iki bölümlük uyarlamasının ikinci yarısını konu alıyor.

Bölüm İki'ye yapılan eleştiriler önceki günlerde yayımlandı ve film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta yüzde 97'lik olumlu bir puan aldı.

İlk Dune'un yazarının büyük oğlu Brian Herbert de bu görüşe katıldı. Herbert'in 1986'da hayatını kaybetmesinin ardından Brian, Kevin J. Anderson'la birlikte yazdığı ve babasının notlarından yararlandığı serinin devam ve ön bölümlerini yayımlamaya başlamıştı.

Brian, 24 Şubat cumartesi günü X/Twitter hesabından yeni devam filmiyle ilgili düşüncelerini paylaştı:

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki özel bir stüdyo gösteriminde izledim ve babamın hikayesinin böylesine büyük bir özenle anlatıldığını görmek memnuniyet verici.

Yeni film, Dune: Çöl Gezegeni'yle (Dune: Part One) birleştirildiğinde Frank Herbert'in klasik romanı DUNE'un şimdiye kadar yapılmış en iyi film yorumu haline geliyor. 

 


Dune: Çöl Gezegeni 2021'de gösterime girmiş ve Kovid salgınından etkilenmesine rağmen gişede büyük başarı elde etmişti. Oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle birkaç ay ertelenen yeni devam filmi 1 Mart'ta vizyona girecek.

Dune romanları, Kyle MacLachlan'ın başrolünde oynadığı David Lynch'in 1984 tarihli kötü şöhretli filmi de dahil daha önce birkaç kez sinema ve televizyona uyarlanmıştı

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki; Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem, Florence Pugh, Austin Butler, Rebecca Ferguson, Josh Brolin ve Christopher Walken gibi yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna sahip.
 

Timothée Chalamet
Timothée Chalamet, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'de (Warner Bros)


The Independent için yazdığı 5 yıldızlı eleştiride Clarisse Loughrey şöyle dedi:

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'de öyle cesur anlar var ki oyuncular sanki sinema tarihine kazınmış gibi ekranda beliriyor. Yalnız bir figür, Musa'nın Kızıldeniz'i yarması gibi kumu delip geçen devasa bir solucanın üzerinde duruyor. Bir adam psişik bir baştan çıkarmayla tuzağa düşürülüyor ve bunun etkileri ekran boyunca sadece içsel fırtına diye tanımlanabilecek bir şekilde parçalanır. Gladyatör dövüşleri o kadar yaşanmaz bir çevreye ve solmuş renklere sahip bir gezegende gerçekleşiyor ki neredeyse bir fotoğraf negatifi gibi görünüyor.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki tıpkı ilk filmi gibi tamamen duyusal ve imgesel sürükleyicilik eseri. Arrakis'in baharatı kadar değerli olan bu film, sinemacı Denis Villeneuve'in bir devam filminin çekileceğinin garantisi olmadan Frank Herbert'in temel bilimkurgu romanının yarısını uyarlamayı seçmesinin yani 2021'in büyük kumarının nihai karşılığı.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, 1 Mart'ta sinemalarda gösterime giriyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU